Publicitat
Política · 16 de Setembre de 2010. 14:33h.

Per una República catalana d'esquerres

La candidatura 'Des de baix' defensa "el trencament amb la Constitució espanyola"

Per una República catalana d'esquerres

La candidata de Des de baix, Esther Vivas.

La candidatura Des de baix ha presentat algunes de les seves propostes en defensa de la plena sobirania de Catalunya i dels drets nacionals. El Manifest programàtic de Des de Baix assenyala que la candidatura defensa "la plena sobirania del poble català i rebutja la Constitució espanyola monàrquica de 1978".

La candidata de Des de baix, Esther Vivas, ha manifestat que “el procés fallit de reforma de l’Estatut mostra clarament que la via estatutària és una via morta i que la satisfacció dels anhels de sobirania del poble català exigeix trencar amb la Constitució".

Per aquests motius Vivas ha demanat: “la convocatòria d’un referendum en la propera legislatura, trencant amb la legalitat vigent, on el poble català pugui exercir lliurement el seu dret a l’autodeterminació i avançar cap a una República catalana que pugui decidir lliurement els vincles que vol tenir amb la resta de pobles ibèrics i europeus”.

A més, considera que la defensa dels drets nacionals de Catalunya ha d’anar acompanyada de la defensa dels drets socials i un canvi en les polítiques econòmiques actuals. "El sobiranisme proempresial de Laporta o Carretero no és l’alternativa. La Catalunya que ells defensen és una Catalunya al servei de les grans empreses, amb un mercat de treball precaritzat, amb els serveis privatitzats, infestada de transgènics i amb centrals nuclears”, ha dit la candidata.

En aquest sentit, ha afegit que “la dreta sobiranista busca canalitzar els anhels de sobirania del poble català cap a un projecte que va en contra de la majoria dels i les treballadores del nostre país. La seva Catalunya no és la dels i les treballadores, els i les aturades, els sectors populars, és la Catalunya dels alts executius empresarials, dels homes de negocis, de l’alta societat”.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 Josep, Lleida, 17/09/2010 - 16:57

Joan, disme 3 persones més vàlides que Xavier Sala i martin per fer de conseller d'economia , dubto que les trobis. I Laporta conseller de medi ambient? Està clar que no, més que res perquè no és el seu camp, peró Laporta seria un gran president de Catalunya tal com o va ser del barça.

#31 Forsaken, BCN, 17/09/2010 - 13:57

Les repúbliques no són de dretes ni d'esquerres. Malament rai quan s'afegeix algun qualificatiu.

#30 Joan, Catalunya, 17/09/2010 - 13:44

No voldria un Laporta de ministre de Medi Ambient o un Sala Martín d'Economía, però tampoc no voldria una Catalunya convertida en la Cuba del mediterrani.

#29 yonosoytonto, bcn, 17/09/2010 - 10:56

las izquierdas estan reñidas con el nacionalismo y mucho mas con el ultranacionalismo catalanista que se estila a qui en catalunya. libertad he independencia de los independentistas que nos estan arruinando a todos los catalanes

#28 Pere, bcn, 17/09/2010 - 09:33

Per tenir una república catalana cal primer tenir a la gent cohesionada, per tenir uns comicis exitosos.Ja tenim prou de derrotes des de 1714, no et precipitis nena i moderat. I fes una reflexio sobre dretes i esquerres per què això ja fa anys