Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2010. 17:51h.

Per una solidaritat sobiranista

'Pares de la pàtria' proposen una "candidatura transversal" que "treballi per la independència"

Per una solidaritat sobiranista

Moisés Broggi, Joan Blanch, Oriol Domènech, Agustí Bassols, Antoni Mª Badia i Heribert Barrera; són els impulsors d'aques manifest

'Pares de la pàtria' com Moisés Broggi, Joan Blanch, Oriol Domènech, Agustí Bassols, Antoni Mª Badia i Heribert Barrera; han impulsat un manifest on expressen que "perquè Catalunya sobrevisqui com a nació, és indispensable que en el termini més breu possible es constitueixi pacíficament, per via de referèndum, en un estat independent integrat directament en la Unió Europea".

Per això, han fet una crida a "tots els grups, moviments, partits, associacions i plataformes independentistes, perquè es posin d’acord per presentar una candidatura transversal, equilibrada i unitària, que motivi els abstencionistes i porti al Parlament un estol de diputats que, sense renunciar a les seves personals ideologies, es comprometin a treballar units, per prioritzar en tot moment l’objectiu de la independència", ja que "podria ser el camí per arribar a aquesta candidatura de consens".  

Els impulsors volen crear un moviment independentista unitari, com quan l'any 1906 es va crear la Solidaritat Catalana, que va ser el primer moviment unitari català, que unia diversos grups nacionalistes catalans, carlins i republicans. Va néixer com a resposta als fets del Cu-Cut i a la Llei de jurisdiccions i havia de servir per negociar amb força la transformació de l'estat centralista i aconseguir l'hegemonia política de la burgesia catalana arran dels incidents del Cu-cut!.

Aquest setmanari va publicar el 23 de novembre de 1905 un acudit que ridiculitzava les derrotes dels militars espanyols, especialment a la guerra de Cuba en 1898. Aleshores, uns 300 oficials de la guarnició de Barcelona destrossaren i calaren foc a les redacció del setmanari.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Antonio, Tarragona, 06/07/2010 - 20:32

"Pares de la pàtria", ¡qué modestos! ¡Y qué mentirosos con el tema de entrar direjtamente en la UEj!

#19 Cartanya, bcn, 06/07/2010 - 19:30

Ara per fi!!!. Amb sembla que la cosa comença o prendre forma, per que la societat civil catalana, ens demana i ens orienta sobre el camí a prendre per assolir la nostre independència!!!. Ara es l`hora Catalans!!!

#18 ANTON, san jose, 06/07/2010 - 16:48

Querido "sauron" desde el tratado de Maastricht catalunya tiene reconocida EXPRESAMENTE la nacionalidad europea, asi que igual los que teneis que hacer cola sois vosotros, que en la UE ya estan hasta los huevos de financiaros AVES, PER´S, FUNCIONARIOS E

#17 Jordi Torras, BCN, 06/07/2010 - 16:18

Quan siguem independents, a qui foteran fora de l'euro i d'Eurpoa serà España , i el pitjor és que ni ho sospiten, a partir d'aleshores tindran un nou gran repe al davant, guanyar la copa d'Africa.

#16 Sauron, MORDOR, 06/07/2010 - 12:24

Hasta donde llega la soberbia de estos tios, que se creen que en la hipotesis (imposible) de que consiguieran la independencia, la Ue los va a integrar ya, sin hacer cola tras Croacia, Turquia, Kosovo, Serbia, Macedonia, Bosnia, etc....