Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2020. 09:59h.

Pere Aragonès s'ofereix

Diu que podria "assumir algunes funcions" si inhabiliten Torra

Pere Aragonès s'ofereix

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha valorat la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha exposat que pot "assumir algunes funcions, com les de coordinació del Govern, però altres funcions en quedarien fora, com ara convocar eleccions, cessar consellers o plantejar qüestió de confiança".

Aragonès ha deixat clar en una entrevista al programa Cafè d'idees de La2 i Ràdio4 que "només el Parlament pot escollir presidents de la Generalitat. Si es produeix aquesta situació d'inhabilitar el president Torra, que seria un escàndol, el Govern que queda està en funcions i, per tant, les funcions del president, no totes, són assumides pel Govern", ha apuntat.

El número dos de l'Executiu també ha exposat que si el Govern espanyol "s'està plantejant modificar el Codi Penal, "és que consideren que la sentència és injusta". En aquest sentit, ha insistit que "la millor solució és una llei d'amnistia". "Evidentment, tenim presos polítics, però també tenim gent a l'exili. Una reforma del Codi Penal seria una solució parcial".

Preguntat per si ERC avalaria aquesta solució, Pere Aragonès ha dit que l'haurien de conèixer abans. Sobre la taula de diàleg ha dit: "Els gabinets dels dos presidents estan en converses, però encara no s'ha fixat cap data". "La via preferent és la del referèndum acordat, per això vam forçar la creació de la taula de diàleg", ha dit.

Finalment, ha assenyalat que "tenim un suport a favor d'un referèndum per desbloquejar aquest conflicte que totes les enquestes apunten que està en més del 70%. Superar en un referèndum el 50% seria important, però tan important seria que tothom, que totes les parts, reconeguin el resultat. Per això és important acordar el mecanisme". "El meu compromís amb la independència de Catalunya és total. I tenim molt camí per recórrer", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Neferu, Barcelona, 21/09/2020 - 23:30

¡¡Claro, hace de president dos meses y así le queda la paguita , o eso debe pensar él!! Que se te ve el plumero, Aragonés

#7 Juan Jose García, Cunit, 21/09/2020 - 19:06

Es imprescindible que TODO sea mentira?
Humo de colores,y más humo.Acabarem ofegats..

#6 Marcial, Santa Coloma, 21/09/2020 - 14:10

"Llegar al área y no poder patear al arco es como bailar con tu hermana.“ — Diego Armando Maradona

Es inevitable, Lo tiene tan a huevo !! ese pillin quiere apoderarse de las funciones del president. Verás cuando se entere el puigdi y empiece la pataleta ......

#5 Rasca, castelldefels , 21/09/2020 - 14:02

La familia de Pere aragonés se forro con franco

#4 Coque, El Centro de Tabarnia, 21/09/2020 - 13:22

Pere Aragonés se postula...para niño de San Ildefonso, y cantar la Loteria de Navidad