Publicitat
Política · 23 de Gener de 2020. 11:32h.

Pere Soler es desdiu

L'exdirector general dels Mossos diu ara que els seus tuits van ser "malinterpretats"

L'exdirector general dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, ha detallat en la seva declaració en el judici a l'Audiència Nacional que el major Josep Lluís Trapero li va demanar que no fes més tuits perquè perjudicaven "la imatge" del cos i ha al·legat davant les preguntes del fiscal que els seus comentaris a la xarxa van ser "malinterpretats".

El fiscal ha dedicat els primers minuts de l'interrogatori a treure a col·lació els tuits i declaracions públiques que Soler abans i després de ser nomenat director general en què deia que els Mossos estarien amb el referèndum o que calia anar-se'n d'Espanya.

Soler ha dit que el tuit del 2016 sobre que li feien pena "tots els espanyols" feia referència al comitè federal del PSOE i ha lamentat que "es va aprofitar per fer-me una campanya de linxament. En cap cas és depreciatiu menys per al poble espanyol".

Un cop designat per Forn com a cap polític dels Mossos, Soler va seguir 'tuitejant' comentaris a favor de el referèndum i ha arribat ha dir que en alguna ocasió la premsa va malinterpretar les seves paraules. "Amb els tuits 'de votarem' preteniem pressionar al govern espanyol per poder fer un referèndum pactat", ha defensat.

En qualsevol cas, ha explicat que el major José Luis Trapero, també acusat en aquest judici i màxim cap operatiu de la policia autonòmica durant el 'Procés', li va demanar que "millor no posés 'tuits'" perquè no hi hagués malentesos sobre el paper del cos.

A més, ha explicat que el major José Luis Trapero, també acusat en aquest judici, "em va dir que no fes tuits perquè eren malinterpretats i no convenen a la imatge de el cos . I vaig deixar de fer-ho". Trapero, que en l'interrogatori a la intendent Teresa Laplana va ocupar el seu lloc a la banqueta d'acusats, ha optat per situar-se al costat de la seva advocada durant la declaració de Soler.

trpp.jpg

Finalment, Soler també ha explicat, a preguntes de la seva defensa, que no va votar en el referèndum de l'1 d'octubre: "No, no vaig votar, encara que fos simbòlic no volia perjudicar pel meu càrrec el cos que actuava com a policia judicial".

Pere Soler cantant els Segadors en un acte a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya
Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Menjamela Grandi, Anapurna, 23/01/2020 - 18:40

Todos estos pecholatas separatistas, en cuanto les ponen delante de un juez español se hacen caquitas..
JAJAJAJAHA!!

#13 Flanagan, Tabarnia City, 23/01/2020 - 15:21

A este le dábamos pena los españoles...pues mira que a mi el no me da ninguna,espero que lo crujan bien.

#12 ferran, jonestown, 23/01/2020 - 14:22

quanta dignitat!!!!!...

#11 Raurell, Barcelona, 23/01/2020 - 13:49

Dan mucha pena. Bravucones y valientes en twitter, cuando ven a un fiscal o un juez se hacen la toba encima.

#10 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 23/01/2020 - 13:22

Otro "valiente..." pero vamos a ver... primero hiperventilados descerebrados y cuando tienen que afrontar las consecuencias de sus actos... cobardes o llorones hasta la nausea.