Publicitat
Política · 20 de Novembre de 2009. 17:12h.

Perfil baix de la visita del president del Parlament sahrauí

Ha estat rebut pel secretari tercer de la cambra catalana, Jordi Miralles

Perfil baix de la visita del president del Parlament sahrauí

Miralles, amb el president del Parlament de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Ali Baiba

El president del Parlament de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Mahfud Ali Beiba, i les delegacions participants a la 36a Conferència Internacional d’Ajuda i Suport al Poble Sahrauí han estat rebuts aquest dissabte al Parlament. Però la cambra catalana ha atorgat un perfil baix  a la visita perquè han estat rebuts només pel secretari tercer de la mesa, Jordi Miralles, d'Esquerra Unida i Alternativa. El president del Parlament, Ernest Benach, ha assistit a una assamblea d'escoltes a Torredembarra.

Miralles, en efecte, va per darrer en el protocol del president de la cambra, Ernest Benach (ERC); el vicepresident primer, Higini Clotas (PSC); la secretaria primera, Lídia Santos (també PSC), i el secretari segon, Antoni Castellà (Unió). La comitiva ha visitat a dos quarts d'una el Palau del Parlament, i a la una s'ha fet un acte protocol·lari al despatx d’audiències, en què han pres la paraula Miralles i Ali Beiba. També ho ha fet Miquel Carrillo, coordinador de l'Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara.

El secretari tercer ha remarcat que “les institucions i el poble catalans són sensibles a les reivindicacions i drets” del poble sahrauí, i en aquest sentit ha recordat la declaració institucional que va fer la cambra l’any 2007 amb motiu de l’Any Internacional de Solidaritat amb el Poble Sahrauí, i que ha lliurat a Ali Baiba.

Esquerra és tradicionalment una formació partidaria de la causa sahrauí i el mateix vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, o el diputat Miquel Carrillo han expressat el seu suport en públic en diverses ocasions. El PSC, en canvi, es mostra més tebi perquè el PSOE defensa una relació fluïda amb el Marroc. A més, els socialistes tenen a les seves files el diputat d'origen marroquí Mohamed Chaib.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Xavier, Barcelona, 22/11/2009 - 20:02

Potser, simplement, en Benach s'havia compromès fa mesos a la cloenda de l'assemblea dels escoltes i el tema saharaui s'havia improvisat fa poques setmanes: no menystinguem les institucions del propi país!

#1 Sense comentaris..., BCN, 20/11/2009 - 21:28

Que potser les pressións del PSOE son massa fortes per otorgar carta d'institucionalitat als "enemics" del pacífic Regne del Marroc?...