Publicitat
Política · 12 d'Octubre de 2009. 19:15h.

Perilla el tercer tripartit?

Articulistes d'esquerra temen la fuga de vots a Carretero

Perilla el tercer tripartit?

Carod, Montilla i Saura, amb la resta de membres del tripartit

Dos articulistes d'El Periódico de Catalunya han expressat aquest dilluns el seu temor que la presentació de les candidatures de Reagrupament, que lidera Joan Carretero, en les pròximes eleccions catalanes, resti vots al partit i impedeixi que l' tripartit sumi els escons necessaris per a repetir la coalició governamental.

Enric Marín, en un article titulat "Efecte Carretero?", diu que "el discurs de Carretero dibuixa una oferta política de to populista", i es refereix a la possibilitat que el líder de Reagrupament adopti "l'estil  d’Umberto Bossi".

Afegeix que, en qualsevol cas, "un èxit electoral raonable -entre dos i cinc diputats- podria tenir un efecte doble i complementari: fragmentar el vot sobiranista i arribar a fer impossible la reedició d’un Govern de coalició d’esquerres".

Així mateix Jordi Sànchez, titula "Riscos innecessaris a ERC" un article, en el qual afirma que "la formació que presideix Puigcercós encara la pròxima cita a les urnes, previstes per a la tardor del 2010, amb un competidor directe -Reagrupament, de Carretero- que neix d’una escissió republicana. En conseqüència, no es pot descartar que el partit de Carretero sigui un via a través de la qual es materialitzi una fuga de votants republicans del 2006 i a la vegada sigui un focus d’atenció que dificulti a l’ERC de Puigcercós i Joan Ridao sumar nous electorats".

També considera que "evidenciar tensions internes davant de l’electorat quan no hi ha seguretat que el cicle de descens entre els votants hagi finalitzat és, sens dubte, una decisió arriscada. En resum, és evident que sumar noves tensions com les que es desprenen del xoc entre Carod i Puigcercós no ajuda gens a millorar les expectatives electorals dels republicans".

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#39 un reagrupat, bcn, 13/10/2009 - 19:43

Per qui o vulgui entrendra.
Reagrupament, segons el Dr. Carretero considera un fracas la optencio de 10 diputans, o sigui que ni trwes ni sinc, a per els 20!! anim valens entre tots o podem fer.

#38 joan, manresa, 13/10/2009 - 16:56

Aquets articulistas son la veu dels partits,només cal lleguir els seus articles,sels veu el plumero..Pro naltres preguntem..I Catalunya..?No importa.?.Només val sumar vots per ferun nou tripartit.?Quina barra,no teniu ética ni dignitat.Perdre per guan

#37 Kropotkin, Vic, 13/10/2009 - 15:29

Mientras quede pasta, serán inasequibles al desaliente... Estoy convencido...

#36 jm, bcn, 13/10/2009 - 12:42

Tant La Vanguardia com Público, que no són diarias amics d'ERC, diuen que la intenció de vot de CiU baixa i la d'ERC és mantè o augmenta lleugerament.
Això vol dir passar de 10 a 9 diputats i manternir els 3.
De Reagrupament ni en parla

#35 Joan, Baix Llobregat, 13/10/2009 - 11:41

Cal ser burro per no adonar-se´n: dir públicament que Reagrupament pot treure, raonablement, entre dos i cinc diputats, no és més que un acte de propaganda encoberta. Ser radical no és votar Reagrupament, sinó donar suport a qui ens enganya.