Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2008. 09:32h.

Perilla el tripartit

PSC, ERC i ICV ja no sumen, segons El Periódico

Perilla el tripartit

Primer foto oficial del Govern

El Govern podria perdre la majoria absoluta si les eleccions autonòmiques se celebressin ara mateix, segons les dades que presenta el Baròmetre d'estiu elaborat per a El Periódico pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). És la primera vegada en els sis anys de govern de la coalició que un sondeig dels que publica periòdicament aquest diari preveu aquesta possibilitat. Convergència i Unió també perd embranzida respecte al Baròmetre de primavera, però es consolida com a únic grup en alça des de les eleccions del 2006: dels 48 diputats que va obtenir llavors passaria a tenir-ne ara 52 o 53.

La suma dels tres grups que formen el Govern, segons l'estimació de vot del sondeig, dóna una forquilla d'entre 65 i 68 diputats. És a dir, només sumant el màxim d'escons de cada un s'obté una majoria absoluta ajustada. La majoria actual del tripartit al Parlament és de 70 escons, però mentre que en anteriors sondejos els descensos d'ERC i ICV-EUiA es veien compensats per una clara pujada del PSC, en aquesta ocasió els socialistes amb prou feines pugen sis dècimes respecte a les eleccions del 2006, cosa que suposa únicament un o dos escons més.

Si el tripartit no suma, només queden dues combinacions possibles per formar nova majoria: la sociovergència (PSC-CiU), que agruparia, segons el sondeig, entre 90 i 92 escons, i la coalició nacionalista (CiU- ERC), que sumaria entre 69 i 71 diputats. La combinació CiU-PPC no arribaria a la majoria absoluta ni tan sols en el cas que tots dos obtinguessin el màxim de representants de la forquilla. Per arribar als 68 escons haurien de sumar a més els diputats de Ciutadans, cosa realment impensable.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 Francesc, Sant Andreu de la barca, 11/07/2008 - 11:54

¿On estan els futuròlegs que deien que desapareixeria C´s?? Jajajajajajaja, Continuem creixent sense tenir mitjans de comunicació ni financiació de subvencions

#31 laia, lleida, 11/07/2008 - 00:40

ui ui ui !!! com tremolen els d'ERC i ICV. Ara que aquestos serien capaços de pactar fins amb la Falange per tal de no deixar la poltrona i respectius sous milionaris de la Generalitat.

#30 Toni, Barcelona, 10/07/2008 - 20:15

Matilde, disculpa però dius unes coses molt rares: 1-Godó i Cia? on és la Cia? si estan sols en front la bateria de medis sociates! 2- de veritat creus viable la combinació de CiU i Cs? 3- que jo sàpiga els Cs es proclamen d'esquerres...Potser PSC-Cs?

#29 Matilde, Mollerussa, 10/07/2008 - 19:44

Preparem-nos per la campanya mediàtica (Godó i cia) per la sociovergència!. 23 anys més de país anestessiat! O bé CiU-PP-C's el bloc de la dreta té possibiltas d'entronitzar-se altra cop.

#28 Ramon, Sant Cugat, 10/07/2008 - 19:01

Demaneu al Carod, Vendrell i Puigcercos si prefereixen governar amb el Mas o amb el Montilla, el Saura i els Ciutadans. Preparem-nos pel quatripartit. Amb Ciutadans si tenen majoria. Potser els falti vergonya pero mai la feina.