Publicitat
Política · 19 de Juny de 2017. 18:45h.

Perilla la candidatura d'Ortega a l'alcaldia de Barcelona

El TSJC desestima que l'exvicepresidenta executi ja la condemna pel 9-N

Perilla la candidatura d'Ortega a l'alcaldia de Barcelona

Joana Ortega, en una imatge d'arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat aquest dilluns la petició de l'exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, d'executar ja la sentència pel cas del 9N i, d'aquesta manera tenir marge per poder presentar-se a l'alcaldia de Barcelona en les properes eleccions municipals. Ortega va ser condemnava pel 9N a un any i nou mesos d'inhabilitació per exercir càrrecs públics.

El TSJC ha notificat a l'exvicepresidenta que no és possible executar la sentència mentre estigui pendent de resolució el recurs que la mateixa Ortega va presentar davant el Tribunal Suprem. “S'exclou, per tant, en aquest últim precepte tota possibilitat d'execució anticipada de la pena imposada a l'acusat recurrent, mentre es mantingui latent el recurs legítimament exercit per ell”, assegura el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

D'altra banda, el jutge remarca que la petició de l'exvicepresidenta no s'emmarca dins del que estipula la Llei Orgànica del Règim Electoral General, que “considera il·legibles als condemnats en sentència penal, tot i que no sigui ferma, per delictes contra l'Administració pública, ja que es tracta d'un cos normatiu de nul·la implicació processal penal”.

El magistrat assenyala que l'“únic escenari” en que Ortega podria haver obtingut l'execució provisional és no haver recorregut la sentència davant del Suprem. “En tot cas, no estem en escenari que ens permeti ara fer un reconeixement d'una situació anticipadament invocada i encara no materialitzada”, diu la sentència.

17 Comentaris

Publicitat
#14 Luis, Barcelona, 21/06/2017 - 16:38

Si, según los iluminados del prusés, "el 2-O seremos independents" ¿Por qué le importa tanto lo que diga o deje de decir el TS?.

#14.1 Hasta las narices, Barcelona, 21/06/2017 - 17:01

Porque ni ella ni los suyos se creen el prusés y a alguna mamella tendrá que agarrarse cuando la "revolució dels somriures" ya no dé más de sí.

#13 gurguri, barcelona, 20/06/2017 - 18:36

Esta señora se dedicó hace poco a la empresa privada, según decía una emprendedora.La realidad es que lejos del coche oficial y el alto sueldo que le pagamos los ciudadanos hace mucho frio.Y quiere volver a toda costa.

#12 Mesetario, Meseta, 20/06/2017 - 16:49

Salvo error de mi parte, no veo que nadie diga lo que se supone tendría que ser evidente:
Joana Ortega SE PODRÁ PRESENTAR como candidata a alcaldesa porque SE SUPONE QUE EN 2 AÑOS CATALUÑA SERÁ INDEPENDIENTE, por lo que la inhabilitación no valdrá para nada.

#11 Republica catalana de Can Pixa, Lleida, 20/06/2017 - 16:28

No li deu anat massa be la botiga de roba.....

#10 Escamarlà, Barcelona, 20/06/2017 - 15:07

Ai ! Llicenciada Ortega....