Publicitat
Política · 25 de Desembre de 2010. 23:05h.

Perillen una trentena d'alcaldes d'Esquerra

ERC es juga a les municipals Puigcerdà, les Borges Blanques o Manlleu, entre d'altres

Perillen una trentena d'alcaldes d'Esquerra

Reunió d'alcaldes d'ERC a Subirats, encara amb Carod, després de les darreres eleccions municipals

Esquerra pot perdre a les properes eleccions municipals del 22 de maig fins a una trentena d'alcaldies emblemàtiques, segons ha sabut e-notíces. La llista dels municipis que poden passar a altres mans, preferentment de CiU, són Puigcerdà, Ripoll, Sant Hilari Sacalm, Santpedor, Corbera de Llobregat -ja van compartir alcaldia amb CiU-, Castelló d'Empúries, les Borges Blanques, Manlleu i Cassà de la Selva, entre d'altres.

Esquerra afronta les properes municipals després de la davallada electoral del passat 28-N -en la que ha perdut 11 escons i 198.309 vots- i amb només sis mesos per recuperar-se perquè se celebraran el 22 de maig. En molts d'aquests municipis, a més, governen després d'arribar a pactes amb altres forces polítiques -preferentment PSC o ICV- o porten temps a l'alcaldia amb els lògics símptomes de desgast.

El secretari general d'Esquerra, Joan Puigcercós, ja va admetre dissabte passat durant la seva intervenció al consell nacional del partit el "pèssim resultat" del 28-N i va afirmar que "hi ha alcaldes i regidors que han fet una feina excel·lent i no es mereixen un mal resultat a les properes eleccions".

El president, Joan Puigcercós, també va justificar l'anunci de la seva dimissió "per intentar reforçar el partit" abans de "les eleccions municipals". Puigcercós aguantarà precisament fins el proper congrés per no obrir una crisi al partit abans dels comicis. En cas de dimissió, qui es faria càrrec seria el president del consell nacional, Jordi Portabella, segons els Estatuts.

El propi Portabella s'ha afanyat a buscar fórmules de col·laboració amb Solidaritat -aquest dimecres hi ha una reunió- que li permetin la reelecció. Esquerra va treure a Barcelona 46.206 vots (6,53%) i Solidaritat 20.433 (2,89%). Al Parlament cal un mínim d'un 3%, però a les municipals és un 5%.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 josepxicot, barcelona, 28/12/2010 - 17:01

A Manlleu,els hi ha de costar l´Alcaldia,han
fet i fan costat als moros i immigrants en
general,deixan els catalans fora de qualse
vol ajuda,sent aquestos els que mès nece
ssiten de ajut i feina,com diuen: de fora
vindran que de casa et treuran.Cal que
guany PxC,els altres fan la viu viu.

#28 Jordi Tallaferro, Barcekna, 27/12/2010 - 19:28

Mentre en Mas fitxa un Consell conservador, ara s'apuntan els municipis que vol conquerir CiU a l'esquerra catalanista. Millor que ERC es posi a treballar iper un projecte sòlid. El resultat no depèn de pactes amb la dreta que representa SI. Encara ho espatllareu més.

#27 Penedesenc, Subirats, 27/12/2010 - 14:40

El de l'esquerra de la foto va haver de deixar el càrrec de regidor per tràfic d'influències. Vaja pandilla!

#26 josep, Barcelona, 27/12/2010 - 13:07

ESPECTACULAR EL TITULAR D'E-NOTÍCIES.
Sovint confonen els desitjos amb la realitat. La seva batalla immoral contra ERC segueix dia rere dia.
E-noticies, el germà petit digital del grup Godó. Respireu tranquils, ja han tornat els vostres i ara tornaran les subvencions...

#25 Agustí, Manresa, 27/12/2010 - 12:54

A mi em fa gràcia que es digui que perillen 30 alcaldes "segons ha pogut saber e-noticies". I com ho ha pogut saber e-noticies ?