Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2012. 17:30h.

Periodistes de confiança del PSC

Professionals de mitjans públics van acabar fent carrera política

Periodistes de confiança del PSC

Josep Maria Balcells, en un consell nacional del PSC l'any 2006

El manifest del sector catalanista del PSC que es va difondre la setmana passada per reclamar que "el poble de Catalunya pugui exercir el dret a decidir" inclou la signatura d'alguns periodistes que, després de treballar a mitjans públics, han acabat fent carrera política.

El cas més conegut és el de Josep Maria Balcells, que va ser cap del gabinet de premsa de l'Ajuntament de Barcelona amb Pasqual Maragall. Quan va ser substituït, el PSC el va recol·locar a ComRàdio i posteriorment a la sotsdirecció de BTV, la televisió del propi ajuntament.

A les eleccions del 2006 va fer el salt a la política a la llista del PSC-Ciutadans pel Canvi i va ser diputat al Parlament des de novembre del 2006 fins al mes d'octubre del 2010.

Balcells, a més, havia desenvolupat bona part de la seva carrera professional a la cadena Ser i a Radio Nacional de España. el 1989 es va incorporar a Televisió Espanyola, on va a arribar a ser corresponsal al Vaticà. De tornada a España, va presentar fins i tot el Telediario del vespre -amb el PSOE al Govern-, així com un programa de debat polític. Però el PP va exigir la seva destitució.

Un altre cas és el d'Àlex Masllorens. Llicenciat en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha treballat a El Correo Catalán, l'Avui i TVE i fou director general de La Productora.

També va fer el salt a la política i va ser escollit diputat al Parlament l'any 1999 pel PSC-Ciutadans pel Canvi i a partir d'aquest moment va ocupar càrrecs oficials com la presidència de l'Agència Catalana per al Desenvolupament fins l'any 2006 o un d'assessor de Relacions Externes del Departament de Justícia de la Generalitat, del qual va ser cessat amb l'arribada de CiU al Govern.

Un altre dels signants ha estat Pere-Oriol Costa, històric militant dels socialistes catalans, catedràtic de Comunicació Política de la UAB i ex membre del Consell d'Administració de la CCRTV a proposta del PSC. Costa ha dirigit i intervingut en més de 20 campanyes electorals, ha estat director del diari Tele-exprés de Barcelona i autor de diverses obres sobre comunicació, a banda de tertulià en diversos mitjans com la COM o RAC-1. També ha estat assessor d'entitats i organismes públics com el Ministeri d'Afers Exteriors o el FC Barcelona.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Shylock, Cat, 16/10/2012 - 22:12

Quina vergonya no?, aixó del anomenat "Josep Maria Balcells", tota la vida com una paparra, agarrat al Psoe.I a un pollastre d'aquesta catadura, se li pot dir periodista?, o periodisto?