Publicitat
Política · 22 de Maig de 2019. 18:39h.

Pèrits d'Hisenda veuen malversació en l'1-O

Xifren en més de 900.000 euros les despeses vinculades amb el referèndum

Pèrits d'Hisenda veuen malversació en l'1-O

Les tres funcionàries del Ministeri d'Hisenda que van elaborar l'informe sobre la presumpta malversació l'1-O i la subdirectora general d'estudis i coordinació de la Intervenció General de l'Estat han xifrat en més de 917.000 euros les despeses del Govern vinculades a l'1-O en la declaració al Tribunal Suprem. Aquesta xifra -segons han explicat- no comptabilitza l'IVA.

Les funcionàries han considerat que hi va haver malversació, ja que hi va haver encàrrecs i es van prestar uns serveis, com el d'impressió de cartells i diversos enviaments de material.

La interventora de l'Estat també ha explicat a l'Alt Tribunal que el perjudici a l'erari públic es produeix en el moment en el qual l'empresari presta el servei, recalcant que "les despeses s'entenen realitzades independentment que s'hagi fet el pagament".

"El perjudici patrimonial per a la hisenda pública s'entén produït no quan es paga. El pagament és irrellevant, indiferentment i absolutament innocu. S'entén realitzat la despesa amb el reconeixement de l'obligació, amb la prestació del servei" ha apuntat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/05/2019 - 20:07

Quatre altes funcionaries de l´estat.

Quatre dones.

#8 Jordi BR, L'H, 23/05/2019 - 10:44

En resumen si alguien ante un juez afirma que te ha regalado un coche; no hay ninguna prueba de transacción económica, ellos deducen que has robado el coche porque....somos la hacienda del Reino de España, la decimoseptima democracia del mundo, hay no, la decimonovena ya

#8.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 23/05/2019 - 19:05

Si alguien te ha regalado un coche te sancionarán si no lo has declarado como donación. Se llama legislación. Pues eso.

#8.2 despertaferro, L´H capital de TABARNIA, 23/05/2019 - 19:10

España, una de las únicas 20 "democracias plenas" para 'The Economist no Jorge te equivocas estamos en el puesto veinte nada que ver con vuestra democracia de la republicà que no existe, por cierto estamos por encima de EE UU que es el espejo de las democracias occidentales pero tu seguro que eres mas de la bolivariana, la rusa o la cubana

#7 Montserrat, Barcelona, 23/05/2019 - 10:40

Les titulars del peritatge queahir van declarar van donar una talla excel.lent, professionals competents i amb un nivell que ja voldrien tenir els palanganes que han passat a declarar cridats per la defensa. Quina diferencia aquestes amb aquells complices dels sediciosos, camuflant-se amb telefonos prepago i amb anonimats com el "tal Toni", penós

#6 Pan con tomate y jamón Ibérico, Amb el separatisme res a dialogar , 23/05/2019 - 00:54

Pues por el camino que va esto del butifarrendum; de no haber costado un duro, según el Pastelero & co. a lo que va saliendo..., estos de la banda amarilla van a tener que rascarse la butxaca... y bastante... ¡andaaaaa payo dame argooooooo...!

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/05/2019 - 23:39

Sería de justicia que la malversación la pagasen d esu bolsillo y patrimonio, nada de aceptar pagos de l'ANaCi ni Odium ni amiguetes.