Publicitat
Política · 2 d'Abril de 2021. 10:09h.

Perpinyà ja no és 'la catalane' un any després del míting de Puigdemont

L'escut oficial el bescanvia per "la radiant"

Perpinyà ja no és 'la catalane' un any després del míting de Puigdemont

Puigdemont a l'acte celebrat a Perpinyà

L'Ajuntament de Perpinyà ha decidit canviar el qualificatiu de la localitat, que fins ara era el de 'la catalane' a 'le rayonnante' (la radiant) poc més d'un any després de la visita de l'expresident Carles Puigdemont a la ciutat.

L'escut oficial de la localitat perd així el qualificatiu que ressaltava la seva catalanitat poc més d'un any després de la visita de Puigdemont, on va celebrar un acte multitudinari i va considerar la ciutat part de Catalunya, en manifestar que estava molt emocionat "de tornar a trepitjar terra catalana". Puigdemont va assegurar aleshores que "estar a Catalunya és un honor immens", considerant la ciutat com a part del nord de Catalunya.

Puigdemont va celebrar a finals del mes de febrer de l'any passat un acte multitudinari a Perpinyà, on milers de persones es van desplaçar a la localitat francesa des de Catalunya per a escoltar-lo. L'expresident, tan bon punt va arribar a la ciutat, va destacar que "hem entrat a Catalunya". "Molt contents i emocionats de tornar a trepitjar terra catalana com a persones lliures, després de més de dos anys i tres mesos vivint a l'exili" va manifestar Puigdemont.

perpinya?.jpg

Quatre mesos després de la visita de Puigdemont, Louis Aliot, del partit Reagrupament Nacional de Marie Le Pen, va guanyar les eleccions i va esdevenir nou alcalde. Louis Aliot del partit Reagrupament Nacional, es va imposar a Jean-Marc Pujol alcalde de la ciutat des del 2009. Aliot ja havia guanyat la primera volta al març.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#40 Alberto, Alcorcón, 05/04/2021 - 11:42

Por donde pasan no vuelven a crecer las butifarras..... juas juas juas

#39 BEJOTA, bcn, 04/04/2021 - 20:35

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"
N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F
EN VEZ DE RECUPERAR LA CATALUNYA NORD , OS HABEIS PREOCUPADO DE TRATAR DE TROCEAR EL ESTADO ACTUAL. NO DAIS UNA EN EL CLAVO .

#38 Tirant, Bcn, 03/04/2021 - 21:38

A França comencen a veure-li "les orelles a el llop" i crec que estan prenent tot un seguit de precaucions perquè el deliri separatista no enverini a la societat de Perpinyà. Espero que l'exemple espanyol de les consecuendias de contemporitzar amb aquesta ideologia tòxica els obri els ulls ...

#37 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 03/04/2021 - 11:32

pensar que los frances de la región desean perder su nacionalidad francesa a cambio de integrarse en una teórica Cataluña secesionada demuestra un desconocimiento absoluto de su mentalidad y de la realidad de la región

#36 Emiliano Jiménez León, Barcelona, 03/04/2021 - 08:57

Creo que no es el escudo oficial sino el logo oficial, que no es lo mismo.