Política · 1 de Setembre de 2011. 17:58h.

"Perplexitat" al PSC sobre la reforma constitucional

Montilla troba a faltar una explicació "franca i sincera"

"Perplexitat" al PSC sobre la reforma constitucional

Montilla i Zapatero, en una imatge d'arxiu

José Montilla, expresident de la Generalitat i primer secretari del PSC, ha dit que sent "perplexitat" per la reforma constitucional i dit que ha mancat una explicació "franca i sincera", potser "per mala fe".

En una carta adreçada a la militància dels socialistes catalans ha explicat que "estic segur que molts de vosaltres haureu viscut amb neguit les darreres decisions sobre la reforma constitucional. La perplexitat i preocupació que aquesta reforma desperta són comprensibles".

"Massa preguntes al voltant de la urgència, del contingut i del procediment. També dubtes de la seva eficàcia. Però la seva aplicació és ara tan necessària com urgent i inevitable. En aquest clima cal fer molta pedagogia, i per això vull compartir amb vosaltres la meva reflexió", ha afegit.

Montilla també diu que "ho he dit en públic, i us ho vull reiterar: crec que aquesta decisió requeria més reflexió interna, més complicitat política (i no només amb el PP) i, sobretot, més explicació als ciutadans i ciutadanes. Una explicació franca i sincera que tothom hauria entès i molts haurien respectat. Així ho he expressat en la reunió de la nostra Comissió Executiva".

"Així ho he expressat també a les reunions i converses que he mantingut amb els responsables del Govern i del PSOE. El pitjor que ens ha passat aquests dies, per l’absència de l’explicació franca i sincera que he esmentat, és que s’ha generat una gran confusió. Per ignorància i, en alguns casos, per mala fe", comenta.

"S’ha dit que la reforma impedeix l’endeutament i que, per tant, no es podran fer polítiques de despesa a llarg termini, com és el cas de les infraestructures. No és veritat. Limitarà el dèficit, però és que un increment continuat del dèficit faria impossible pagar el deute. També cal tenir present que els que ens deixen els diners (mercats o BCE) volen garanties que al seu venciment (després del 2020, en molts casos) els pagarem. I són molts els milers de milions que encara necessitem demanar abans de finals d’any", afegeix.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Martín Martínez Mart, Múrcia, 02/09/2011 - 19:27

* Aquesta reforma impideix l'endeutament?...
És aquest el problema. Si aquest és el problema, entén la indignació....

* Ara bé si el que volem és guanyar-nos la confiança dels que ens han de prestar els diners, les coses canvien...

#13 Marc, Viladecans, 02/09/2011 - 10:09

El Montilla i el PSC només son uns "palmeros" del PSOE. Però ja se sap, qui té el cul llogat no seu quan vol.

#13.1 kimet, Bcn, 02/09/2011 - 10:38

I per postres el PSC ara ha pactat amb el PP i no saben com justificar-ho. Tot plegat es penos.

#12 Pitufo Pizzero, Varsòvia de Mar, 02/09/2011 - 09:32

On era aquest home fins ara? I a sobre no diu el que s'espera d'un expresident d'un govern en dificultats. Quina claca, valga'mm deuuuu

#11 ramon, barcelona-c, 02/09/2011 - 00:31

Fan gràcia aquests del PSc oi !!! Es para descojonarse !!!!!!!!!!!

#10 emilio, a, 01/09/2011 - 22:01

Os acordais cuando el Montilla decia que el Tribunal Constitucional no tenia legitimidad para opinar sobre el Estatuto porque era un pacto politico entre Cataluña y España? A me entra la risa floja. Tambien decia que el Constitucional no podia entrar a valorar sentimientos.... ver para creer.