Publicitat
Política · 2 de Març de 2014. 09:40h.

Personalitats catalanes fan una crida a la UE

'Declaració de la Pedrera' en rèplica a les opinions de Viviane Reding

Personalitats catalanes fan una crida a la UE

Una imatge d'arxiu d'una 'estelada'

Diverses personalitats catalanes han impulsat un manifest anomenat ‘Declaració de La Pedrera’ per fer una crida a la Unió Europea (UE) i a la comunitat internacional per poder “decidir lliure i democràticament” sobre la independència de Catalunya.

Aquesta declaració s’ha impulsat com a rèplica a les opinions expressades per la Comissària de Justícia, Drets Humans i Ciutadania, i Vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, en relació al procés sobiranista, durant la seva visita a Barcelona el 23 de febrer.

En el text es fa una crida a la UE perquè vetlli “per l'acompliment efectiu d'allò que els set milions d'europeus que vivim i convivim a Catalunya hem demanat als nostres representants polítics: poder decidir lliurement i democràtica, i sense més amenaces apocalíptiques ni dilacions -i com han fet centenars d'altres pobles del món abans que nosaltres-, el nostre futur com a poble, i recuperar la nostra independència”.

Els impulsors del manifest fan èmfasi en “la vocació europeista de Catalunya”, afirmant que “pocs llocs mostren una tradició tan proeuropea com Catalunya”, al mateix temps que apunten: “Compartim, doncs, plenament els valors que sustenten la Unió Europea”.

Entre els signants de la ‘Declaració de la Pedrera’ hi ha la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, el sociolingüista i exvicepresident del Consorci per a la Normalització Lingüística, Miquel Strubell, l’escriptora Simona Skrabec, la membre i fundadora de l’entitat Sobirania i Justícia, Isabel-Helena Martí i Ricard Gené, membre del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

També han subscrit el document els següents signants: Anna Balcells, Lluís Bonet i Coll, Àngels Folch, Elena Jiménez, Miquel López, Sergi Mir, Carme Miralda, Ricard Olivella, Xesca Oliver, Albert Poblet i Robert Sabata.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#50 despertaferro, l´h, 03/03/2014 - 15:15

PERSONA....QUEEEEEEEEEEE?

#47 jordi, girona, 02/03/2014 - 21:06

estic bevent una cervesa i m'ha vingut un gust extrany, com a donete. no sé.

#46 El azote de los necios, Barcelona, España, 02/03/2014 - 20:55

Huele a caca independentista..... el globo del delirio no podía mantenerse mucho tiempo más....

#45 Kropotkin, Vic, 02/03/2014 - 20:16

España perdió la Copa Confederaciones ante Brasil pero? ¡conquistó la Eurocopa del Paro ante Grecia!...mejor hundidos

#44 no puedo ir, me gustaría asistir, Vilablareix, 02/03/2014 - 19:12

Ja podeu cridar el que volgueu, ningú escolta les vostres burrades.