Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2008. 13:07h.

Personalitats per la independència

Mathew Tree, Victor Alexandre, Èric Bertran i altres demanen "un Estat propi"

Personalitats per la independència

L'acte es va celebrar a la Plaça Sant Jaume

Roser Gaitano, en representació de Sobirania i Progrés, ha  explicat que 'no és la primera vegada que la societat civil es planta per dir 'prou' davant l'evident esgotament de la via estatutària i autonomista'. 'Diverses entitats que vam convocar la manifestació del passat 11 de setembre amb el lema "Som una nació. Volem Estat propi", com a part necessària de l'Estat, avui reivindiquem una nova Constitució catalana tot commemorant el 80è aniversari de la Constitució de L'Havana i fent volar la senyera amb l'estel blanc sobre el fons blau que aquella Constitució prenia com a oficial de la República Catalana.'

Gaitano ha donat lectura a alguna de les entitats convocants i ha destacat els centenars d'ahesions de particulars que s'han rebut via e-mail, destacant Mathew Tree, Víctor Alexandre, Èric Bertran, Adelais de Pedrolo, Enric Canela, Josep Cruanyes, Jordi Bilbeny entre d'altres.

El president executiu de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha estat l'encarregat de llegir la declaració 'Per una nova Constitució catalana', en la qual es reivindica recuperar l'esperit dels qui van redactar la Constitució catalana, rubricada a l'Havana (Cuba), l'any 1928 i on es recorda que Catalunya va ser pionera en establir un Parlament i en redactar un text per garantir els drets dels ciutadans.

'Vam ser pioners a Europa i al món en establir un contracte entre el rei i el poble' ha llegit del text, en què també es destaca que els catalans van els primers en formar un sindicat de pagesos i en 'aportar la llibertat a la civilització europea'.

La declaració fa constar també que la Constitució catalana de l'Havana, estava inspirada i redactada pels anomenats 'separatistes catalans de Cuba'. En l'acte s'ha reivindicat recuperar aquest esperit. 'Esperonem tots els catalans a fer seva la mateixa moral de victòria i gran visió política que van demostrar' ha dit Espot, 'no podem defugir el nostre compromís amb la nostra història i amb la nostra pàtria' ha afegit en la lectura del text.

Per això, s'ha fet un clam per tal que el poble català sigui l''artífex' d'un 'procés' que avanci 'decididament cap a la independència'. Un procés que, segons la declaració 'molts s'entesten en amagar i obstaculitzar'.

L'acte, presidit per una gran bandera estelada, ha finalitzat quan els prop de mig miler d'assistents han cantat el Cant del Segadors amb la presència a l'escenari de Pedro Morón (Catalonia Acord), Adelais de Pedrolo (Fundació Manuel de Pedrolo), Enric Canela (deumil.cat), Joan Fonollosa (les Conferències Democràtiques de Catalunya) i Joaquim Auladell (Sobirania i República).

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 joan, barcelona, 09/12/2008 - 21:09

Va agradar-me l'estelada enorme del Partit Republicà Català...endavant

#47 JR, Sant Feliu de Boixalleu, 08/12/2008 - 22:21

Pues ala,ya lo saben, que se compren una islita y se vayan a vivir allá.

#46 Juan, Barna, 08/12/2008 - 20:05

Se habrán enterado estos acomplejados de lo que significa la independencia y de lo que cuesta ganársela. Es posible que para ellos sea como para el niño caprichoso que pide todo aquello que le parece conveniente. 3 siglos es mucho tiempo. Un poco de rigor

#45 Juanito, Barcelona, 08/12/2008 - 20:01

¡Personalidades¡, entre los que se cita como promotores de esa nueva parodia melodramática?. Solo falta que se apunte la Gabancho y alguna otra "personalidad" más.

#44 Jofre, Solsona, 08/12/2008 - 17:46

El Josep Manel s'ha oblidat de dir "Visca el PSC.PSOE!" i "Visca Espanya! ¡España una, España grande, arriba España!" S'ha quedat al 1939.