Publicitat
Política · 2 de Setembre de 2008. 10:11h.

Perú acusa la Generalitat de robar 15 milions destinats als nens pobres

La Justícia peruana processa tres interventors nomenats per Tura per quedar-se diners de la ONG Intervida

Perú acusa la Generalitat de robar 15 milions destinats als nens pobres

Perú acusa la Generalitat de quedar-se diners d'Intervida

La Justícia peruana ha processat als tres interventores nomenats per la Generalitat de Catalunya el juliol de 2007 per a gestionar la fundació Intervida, acusats d'apoderar-se de més de 15 milions de dòlars que havien d'haver estat transferits des de fa un any a aquest país llatinoamericà, amb l'objectiu d'ajudar a més de 200.000 nens en situació d'extrema pobresa, segons informa El Món.

La causa iniciada per la denúncia d'un extreballador de l'ONG -en recerca i captura per estafar a la fundació- es va fer pública després que una fiscal de Barcelona presentés una querella contra els directius de l'associació acusant-los de desviar diners dels padrins per a lucrarse, fet del que fins a la data no s'ha pogut demsotrar. La jutge va ordenar a la Generalitat que nomenés tres administradors judicials. Els tres interventors van bloquejar els diners que els padrins enviaven a Perú, on Intervida va crear Solaris fa quatre anys, una altra associació que gestionava els milions de dòlars que arribaven des d'Espanya.

La situació causada pels administradors judicials Angel Miret, Dídac Ramírez i Maurici Romero va provocar que la Fiscalia de Perú iniciés una investigació i presentés una denúncia contra aquests 'com autors d'un delicte contra el patrimoni-apropiació indeguda'. En l'escrits es va sol·licitar que fossin interrogats els administradors judicials i que l'Ambaixada d'Espanya a Perú remetés la seva documentació, a més de que fossin bloquejades i embargats els comptes d'Intervida.

Finalment, un jutge de Lima ha dictat una resolució, a la qual ha tingut accés El Mundo, per la qual ha processat als tres administradors judicials nomenats per la consellera de Justícia, Montserrat Tura. "Els processats Angel Miret, Dídac Ramírez Sarrio i Maurici Romero Mulero s'han apropiat ilícitamente de les sumes d'1,449,396.00; 1,338,711.00; i 1,351,711 dòlars americans corresponents als abonats dels mesos d'agost, setembre i octubre de 2007 que havien de ser dipositats" a Perú pel conveni que es va signar el 2 de gener de 2004 entre Intervida i el seu contrapart en el sud, l'associació Solaris Perú, assenyala la resolució".

"La interrupció de l'enviament de diners es va produir després que la jutge de Barcelona que va investigar el cas ordenés a la Generalitat que designés interventores judicials que s'encarreguessin de la gestió de l'ONG. Des de llavors, ha passat més d'un any, pel que la quantitat de diners suposadament estafada pel Govern a Perú ascendeix a més de 15 milions de dòlars, segons van explicar fonts judicials". "A l'acte de processament, el jutge recorda que el conveni l'únic que estableix és que els diners procedents dels padrins de nens peruans ha de ser transferit a Solaris, que va ser creada per Intervida per a poder gestionar de la millor forma possible les aportacions".

El jutge afirma que l'incompliment "de la transferència de fons de la fundació privada Intervida es verifica" després que Solaris reclamés als administradors judicials designats per la Generalitat a través d'una "carta notarial sota l'exhortació que acompleixi amb executar les transferències en un termini màxim de 72 hores". Atès que el Govern català va fer cas omís a aquesta petició, segons el jutge peruà, es va ocasionar un "perjudici a les finalitats de suport social que l'entitat denunciant realitzava en el país", assenyala la resolució. El jutge cita a declarar als tres interventors i obre la porta al fet que s'embarguen els comptes d'Intervida -com va sol·licitar la Fiscalia- amb la finalitat de que l'ONG "compleixi amb el lliurament dels diners apropiats" des que la Generalitat es va fer amb la seva gestió, explica El Mundo.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Ariel 3, Barcelona, 03/09/2008 - 03:08

El govern del Perú en cap moment no ha investigat l'ONG de delinqüents ni la seva filial del Perú però no li fa cap vergonya citar 3 interventors del Govern català que retenen legalment uns diners en comptes controlats pels jutges de Catalunya. Prou!!

#11 Ariel 2, Barcelona, 03/09/2008 - 03:04

Qui fa aquesta denúncia tan sositosa? : el diari El Mundo, un libel continuat i indecent contra Catalunya. I el govern corrupte el Perú, abandonant tota dignitat, reclama els nostres diners per cobrir necessitats que hauria de cobrir ell.

#10 Ariel, Barcelona, 03/09/2008 - 03:00

I què han de fer, els interventors?, donar aquests diners sense control a la filial d'una ONG d'estafadors que enganyen gent de bona fe i famílies humils? Per què ens hem de sotmetre TAMBÉ als tribunals d'un país tan corrupte com el Perú?

#9 Fran, Llinars, 03/09/2008 - 00:43

Res, res, aquest no era catala i encara menys indepe,era espanyol i de Madrid,que com sempre roba.Pot ser els 15 milions de $ han anat a parar a la plataforma de seleccions cat,qualsevol parida panca o financiar a en Joel Joan.

#8 lacasadelabomba.blogspot.com, Girona, 02/09/2008 - 18:14

Juan, que dius home de déu!! aquets son dels teus, són sociates, espanyols i segur que coneixen a n'en Sala i al Mister X