Publicitat
Política · 25 de Gener de 2023. 18:01h.

Pessimisme electoral

Ningú dóna un duro per la continuïtat del Govern en els pròxims mesos

Pessimisme electoral

El bloqueig en la negociació dels Pressupostos ha provocat pessimisme en les files del Govern català, segons ha constatat e-notícies aquest matí en els passadissos del Parlament.

Ningú aposta, de moment, per la continuïtat del Govern en els pròxims mesos encara que les eleccions municipals del pròxim mes de maig pengen sobre una futura convocatòria electoral anticipada. Ni entre el propi govern ni entre l'oposició, segons les fonts consultades.

Hi ha dues opcions: que coincideixin amb les citades municipals -el que no s'ha fet mai a Catalunya i no sembla beneficiós per al Govern- o que Aragonès opti per una convocatòria a part. En aquest cas, ha d'haver-hi 45 dies de separació entre l'una i l'altra.

Aragonès té, doncs, fins a mitjan febrer per a desfullar la margarida perquè les municipals i autonòmiques són el 28 de maig. Les comunitats que també voten són: Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra i La Rioja. En cas de derrota inflada del PSOE pot donar imatge que hi ha un canvi de cicle electoral.

Una de les opcions que es remenen és que, malgrat la falta d'acord, el Govern aprovi els Pressupostos i els porti al Parlament on, previsiblement si no hi ha canvis serien tombats amb esmenes a la totalitat. Esquerra podria culpar així al PSC, Junts i la CUP de la falta d'acord i presentar-se com a víctima.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 No n'hi ha per tant, Chez Titole, 26/01/2023 - 10:11

El Tres en uno rau en fer el de sempre: Quan toqui es sumen els escons de Podemos, IU, ERC, JxC, i tota la ptuleia habitual i es torna a governar (?), seguidament es torna a les esbatussades de costum i anar fent.

#3 Marc de Vich, Vich, 25/01/2023 - 20:31

Esta vez, están a punto de notar la frialdad que se siente por haberlo perdido todo o casi todo como Madoff, la pirámide que se han montado no podía ser eterna, a ver que se les ocurre explicar ahora a su ganado, de todas las mentiras que han contado, no hay nada de real en su historia, solo aprovecharse de la Constitución, muy permisiva con ellos

#2 Les opcions, Chicago meixugo, 25/01/2023 - 19:39

Hi ha una tercera opciò: Demanar al rei del Marroc poder presentar-se a eleccions en territori d'aquell país atès els bons serveis prestats en aquest.

#2.1 Marc de Vich, Vich, 25/01/2023 - 20:50

Sánchez aún es capaz de liarla más con el apoyo de ERC, se habla en los mentideros de Madrid, de dar el derecho a voto a los ciudadanos de Marruecos, cosa que este l.co es capaz de hacer, solo por su egolatría y narcisismo. Aragonés pide incluso legalizar a los sin papeles, así es como lo ven. Reunión con Marruecos 1-2 de Feb. en Rabat. Al loro

#1 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 25/01/2023 - 18:32

Presentarse como víctima lo tiene difícil al Illa solo le ha faltado ponerse de rodillas y comerle el na.. para que contaran con el PSC para aprobarlos, si ahora no encuentran a nadie que esperaban

#1.1 El rulitis de Antioquia, Tes Igualel sitio, 26/01/2023 - 09:08

Todo lo que hagan los buenos y buenas políticas "pel país" la opinión pública nacionalista o no, en clave catalana o española lo verían bien.
A veces la casta se comen "marrones" como eufemismo de mierdas.
Lo otro que dice que solo ha faltado, lo debe saber bien. Que yo en ningún caso ni lo echo en falta ni me sobra, me es indiferente.