Publicitat
Política · 18 de Gener de 2010. 12:27h.

Picabaralla al CNJC

Unió de Joves defensa l'alcalde de Vic i acusa els joves d'ICV de 'dominar' aquest organisme

Picabaralla al CNJC

La direcció d'Unió de Joves

El comitè executiu d’Unió de Joves ha donat suport a l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, arran de la polèmica sobre els immigrants i, de retruc, han denunciat "la utilització d’un llenguatge cedit per ICV" en el Consell Naconal de la Joventut de Catalunya. "L’acusació oberta i pública de discriminació i l’acusació implícita de xenofòbia esdevenen totalment intolerables i ofensives pel consistori osonenc i els ciutadants de Vic", han afegit.

"Com a membres fundadors del CNJC, denunciem que s’ha trencat el consens que ha caracteritzat històricament les manifestacions del Consell, fet que dilapida la seva presumpta transversalitat, representativitat i imparcialitat. Exigim una rectificació pública del CNJC en tant que ha abandonat el consens polític i posa en perill la relació entre el jovent associat català", han continuat.

També declaren que "lamentem la situació de descrèdit a que s’està sotmetent un òrgan com el CNJC en una clara voluntat d’encetar la campanya electoral". El comunicat d l'organització juvenil d'Unió es produeix després que que el Consell Nacional de la Joventut aprovés una resolució el passat dia 15 en el que defensava "l’assoliment de la plena ciutadania per a totes les persones que viuen al nostre país i, especialment, el dret de vot vinculat a la residència".

 També "la seva condemna a la proposta de l’Ajuntament de Vic de no empadronar aquelles persones que no disposin de permís de residència o visat d’entrada a l’Estat". "Creiem -continuava- que aquest tipus de mesures són un pas enrere en quant a les polítiques d’acollida i inclusió que el CNJC sempre ha defensat i suposen la negació de drets fonamentals per motiu d’origen i una mostra de discriminació per part de l’Administració.

"Com a moviment associatiu juvenil català seguirem defensant un model d’inclusió basat en la plena ciutadania vinculada a la residència en les polítiques públiques d’acollida", continuava.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Lluis, Tarragona, 19/01/2010 - 17:18

Estic amb la Rosa...carta setmanal al Diari de TGN, bus per anar a veure la selecció catalana...
Bona feina Ton, si aquesta noia dubta de la nostra feina que parli amb tu (tot i que es evident que no ho fara), l'important es que seguim treballant!

#23 Ton (president UJ Camp de Tarragona), Cambrils, 19/01/2010 - 11:16

Benvolguda Sandra, tot i que visc a Cambrils, milito a Tarragona, així que, si vols, et proposo que quedem un dia (digues quan et va bé) i estaré encantat d'explicar-te la feina que fa la Unió de Joves, tant a Tarragona ciutat, com al nostre territori.

#22 Guerau, Tarragona, 19/01/2010 - 11:13

Sandra, jo et respondria, però veig que aquí el personal ja t'ha respost. Només hi afegiria que, en general, estan a sobre del dia a dia de la ciutat!

#21 Sandra, Tarragona, 19/01/2010 - 10:59

Guerau que ha fet unió de joves per Tarragona???

#20 Laia, Tarragona, 19/01/2010 - 10:56

La feina de la local de Tarragona de la UJ ha estat una alenada daire fresc. Parleu amb les entitats, sobretot en matèria de cultura. El secretari de cultura que tenen, el Lluís Gómez penca a base de bé, i com a mínim ja sha reunit amb tots nosaltres!