Publicitat

La Mesa del Parlament del 2017 culpa al TC

Pilotes fora

Els membres de la mesa del Parlament de la declaració d'independència del 2017, presidida per Carme Forcadell, han tornat a seure aquest dimarts al banc dels acusats del TSJC pel mateix motiu que ja van fer-ho fa més de dos anys i mig, el juliol del 2020.

Ramona Barrufet, Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó han defensat la legalitat de la seva actuació i han insistit que aquest òrgan no decideix quins punts van a l'ordre del dia del ple de la cambra legislativa.

Lluís Corominas, que s'ha acollit al dret a respondre només les preguntes de la seva defensa, ha explicat que "evidentment el Parlament de Catalunya el que decidia és emparar els drets dels diputats".

En respostes a la seva advocada, també ha dit que els serveis jurídics van dir que a la cambra legislativa no es podia prohibir parlar d'independència ni de dret a decidir.

Anna Simó, que també ha respost només a la seva advocada, ha remarcat que "la mesa no decideix quins punts van a l'ordre del dia del ple". Ha defensat, a més, que "el reglament del Parlament és molt clar" i que "tota la jurisprudència del Tribunal Constitucional diu que no podem entrar en el contingut" del que proposen els grups, que és "responsabilitat dels grups parlamentaris en l'exercici dels seus drets fonamentals".

"El meu capteniment va ser no vetar la iniciativa dels grups parlamentaris i defensar el seu dret a la llibertat d'expressió i a la iniciativa política, i defensar la separació de poders i l'autonomia del Parlament, sempre amb el reglament i la jurisprudència del Constitucional", ha dit.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 bejota, bcn, 15/03/2023 - 15:15

LOS SEPARATISTAS CATALANES TIENEN UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F 2021 (700 mil votos menos ).
Otto Von Bismarck : "España es el país más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo consiguen.”

#2 Chris, Lleide (RIP Cromañonia), 14/03/2023 - 22:12

No tienen escrúpulos

#1 Marc de Vich, Vich, 14/03/2023 - 19:46

Se tomaron a pitorreo la Constitución, y claro todo les viene grande, es como el que firma letras para compra un piso, lo tiene y no paga, tendrá que atenerse a las consecuencias, ¿no? Cuando se aprobó la Constitución por mayorías, no caben otras leyes, si no se tiene mayorías para cambiarlas y si no se obtienen, algo hacen mal los privilegiados