Publicitat
Política · 22 de Març de 2022. 19:38h.

Pilotes fora de Cambray

Fins a cinc periodistes li pregunten com pensa complir el 25% de castellà si exclou els percentatges

Pilotes fora de Cambray

Fins a cinc periodistes han preguntat al conseller d'Educació, Josep González-Cambray, sobre com pensa aplicar el 25% del castellà després que el Govern hagi anunciat que donarà resposta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) amb un nou marc normatiu regularà l'ús de les llengües a les escoles i instituts que exclou els percentatges a les escoles.

Després de les explicacions del conseller a la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el periodista Marcos Lamelas li ha exposat que "sembla que acatin la sentència, però que la solució sigui no comptar percentatges" "com no comptem, solucionem el problema". Cambray ha dit que "he explicat el que volia explicar. Espero que sigui l'únic que no m'hagi entès o potser és que vol entendre alguna cosa que no he dit".

Arturo Puente ha insistit sobre aquesta qüestió i ha preguntat si "el Govern està complint la sentència del 25%". "El Govern el que fa és donar resposta al tribunal desplegant un marc normatiu, donant absoluta garantia de l'aprenentatge de les dues llengües en acabar 4t d'ESO i no aplicant percentatges".

La periodista Iva Anguera ha insistit en una "pregunta que li ha fet el company" sobre "què farà el Govern si el TSJC admet recursos reclamant l'aplicació del 25%" i si la normativa anunciada avui "és un paraigua" contra la decisió del tribunal. "Donem resposta al tribunal desplegant un marc normatiu", ha dit el conseller d'Educació; que no ha volgut valorar possibles recursos futurs.

Les explicacions que ha donat el titular d'Educació no ha convençut els periodistes i el periodista Daniel Tercero ha lamentat que el conseller "no respon" el que li demanen els seus companys i li ha fet un parell de preguntes: "Creu realment que un decret del Govern pot sortejar les sentències judicials? Un cop aprovat el decret hi podrà haver escoles que apliquin el 25%?". "El que fem és el que sempre hem dit que faríem", ha defensat Josep González-Cambray.

Finalment, Marta Lasalas li ha volgut consultar "de quina manera donarà major seguretat jurídica als projectes educatius", però Cambray s'ha limitat a dir que "a partir d'aquest decret donarem instruments als centres educatius perquè puguin desplegar-los".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Manu Kopenawa, Barcanona, 23/03/2022 - 12:21

Lo del 25% no es suficiente, es solo un paso, el objetivo ha de ser el 50% minimo. ARRIBAREM FINS AL FINALLLLL

#12 luis, barcelona, 23/03/2022 - 11:22

Hace unos años estuve de viaje en Egipto, a la salida de un espectaculo, un par de señoras exigieron material en CATALÁN, Al guia le dió un ataque de risa y les explico los miles y miles o millones de visitantes que hablaban, chino, español, japonés, ingles, francés, etc etc, Para rematar les dijo. ¿ESO DE CATALÁN QUE ES?

Mas DIDACTICO IMPOS

#11 M. Cañadas, Sant Quirze V., 23/03/2022 - 10:07

reben "oxígen", "pinso", remenant la menjadora.
I el poble, que se'ls creu, cada cop menys, amb sous baixos i ells amb bons sous, d'acord amb poca o nul·la experiència en gestió i estudis no superiors o superiors obtinguts recentment que en molts casos no tenen cap relació reitero en allò que han de regular, inspeccionar, controlar, gestion

#10 M. Cañadas, Sant Quirze V., 23/03/2022 - 10:06

llocs de feina, pels quals no cal experiència prèvia ni estudis relacionats amb la feina (per exemple director general amb estudis de farmàcia (superiors) i que treballi al Departament de Cultura. És un exemple irreal vagi per endavant.
I així, els hereus d'en Pujol, Junts i l'Esquerra tot i no ser hereva que s'ha acostumat a trepitjar moqueta

#9 M. Cañadas, Sant Quirze V., 23/03/2022 - 10:03

Dades de participació de docents vaguistes a les 8.00 h.: 99,9%.
Sense serveis mínims, perquè total ja no ve de saltar-se una altra norma.
Això és el que els agradaria a la colla del xiclet, no dels Xiquets (de Valls).
Quina colla és? Doncs els 4.000 càrrecs que cobren fora mercat i que amb l'excusa de la llengua i cultura catalana copen aque