Publicitat
Política · 13 de Maig de 2016. 09:41h.

Pinça CUP-ERC contra CDC amb l'IRPF

Eulàlia Reguant manifesta que “és irrenunciable"

Pinça CUP-ERC contra CDC amb l'IRPF

Eulàlia Reguant

La CUP ha avalat la proposta del vicepresident Oriol Junqueras d'apujar el tram autonòmic de l'IRPF a les rendes més altes i abaixar-lo a les més baixes. Aquesta proposta no compta amb el suport dels consellers de CDC i tampoc del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que la va descartar públicament.

La portaveu de la CUP, Eulàlia Reguant, ha manifestat que "no es tracta d'apujar les rendes altes perquè sí, però si mirem les xifres, les altes estan per sota de la mitjana espanyola".

Reguant ha remarcat que, "en canvi, les baixes estan al màxim i són les que paguen més. Per tant, aquí es perd la idea d'impostos progressius perquè hi ha un desequilibri. Cal augmentar les altes i estudiem baixar les baixes".

La diputada de la formació anticapitalista ha dit que "és irrenunciable que el model impositiu sigui redistributiu i progressiu". "Si això passa perquè el tram autonòmic de l'IRPF es toquí? Sí, podríem dir que és irrenunciable", ha afegit.

Eulàlia Reguant ha defensat que es posin sobre la taula "propostes amb un mínim de sentit comú per més que siguin impopulars o generin debats molt encesos com aquesta última setmana des que el vicepresident va dir el que va dir".

Finalment, ha defensat que "hem d'aconseguir llegir els pressupostos segons l'objectiu de la legislatura" i, basant-se en l'"obediència a allò que aprova el Parlament", ha proposat "la recuperació dels impostos suspesos "pel Tribunal Constitucional". "No renunciem a posar-los com a ingrés", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Maria Garcia Lopez, Mas d lo mismo es demagogia , 13/05/2016 - 21:35

En España los trabajadores x cta ajena q pase de 1300 €al mes hasta 3000 - 4000 €brutos van a pagar impuestos tan altos q no dejarán vivir mínimamente decente tal como está la vida, después de comer, alquiler, agua, luz, vestirse gastos escolares q quedará?
Pasaremos miseria!

#6 Carlos Gomez, Bcn, 13/05/2016 - 15:20

Doncs que vagin en compte amb tocar segons quines butxaques.
La senyora Rahola ja porta una setmana amenaçant desde el cabaret del Cuni amb tallarli els ous a qui li impedeixi seguir pagant els 130.000 anuals que li costa la matricula de la seva filla a una escola d´elit a Suissa.
I va com una moto.

#5 VallesAna, Vallès antes muerta que sensilla, 13/05/2016 - 12:35

Ho he dit un munt de vegades i ho reitero: si aquesta bona muller es posés les ulleres del dret, potser hi veuria més clar. Buongiorno a tutti quanti.

#4 Jack, Vic , 13/05/2016 - 11:35

Aquesta noia porta el tubo de escape lliure. Es una referencia de Occident en el sentit estetic-geografic de la pelicula el Exorcista.

#3 Pau Soler, Vic, 13/05/2016 - 10:48

Es curioso que no haya ni una guapa en la CUP, pero ni una. Por eso están tan amargados. Ya pasaba con las batasunas, con sus peinados asimétricos y sus caras de mala hostia... Com diuen al meu poble, més cardar i més somriure....

#3.1 botifler1914, Itaca, 13/05/2016 - 11:43

Pues llámame degenerado pero a mi la Gabriel me pone....

#3.2 Meguis, Granollers, 13/05/2016 - 12:27

Degenerado no, pero necesitado sí....