Publicitat
Política · 16 de Juny de 2009. 16:20h.

Pirelli 'toreja' el Govern català

La multinacional tancarà la seva fàbrica de Manresa a finals d'any

Pirelli 'toreja' el Govern català

Pirelli tanca la fàbrica de Manresa

Fa només uns mesos, i després de la retallada de 462 ocupacions, a la Generalitat li semblava solucionada la crisi de Pirelli. Però no ho estava. La multinacional italiana va presentar al Departament de Treball l'expedient de regulació d'ocupació (ERE) per a acomiadar a tota la plantilla de la fàbrica de Manresa, que a finals d'any deixarà de fabricar pneumàtics. Un total de 491 persones aniran al carrer, encara que l'empresa oferix als sindicats recuperar a 130 treballadors per a les noves activitats que preveu instal·lar al Bages. La multinacional preveu cessar l'activitat a la fi d'aquest any i traslladarà la producció de pneumàtics a altres països.

El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va fer un viatge llampec el juliol passat a Milà i es va reunir amb el president del Grup Pirelli, Marco Tronchetti Provera, per parlar de l’actual situació i del futur de la fàbrica de Manresa. Segons informava l'Executiu català en un comunicat, durant la reunió, Tronchetti va explicar al president Montilla i al conseller Huguet les raons que van portar al Grup Pirelli a anunciar el pla de reestructuració de la planta de Manresa, "a partir de la difícil situació de l’economia i del mercat d’automoció".

Tronchetti va assegurar al president Montilla i al conseller Huguet "la voluntat de Pirelli de garantir la continuïtat de la seva presència a Catalunya i, concretament a Manresa, on el Grup ha construït un fort vincle durant molts anys". La reunió va servir perquè el Govern i Pirelli acordessin "l’inici d’un camí comú per valorar noves possibilitats de col!laboració entre la multinacional i la Generalitat en els àmbits de la recerca i la innovació".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Joan T, Barcelona, 17/06/2009 - 08:35

Només Pirelli? Em sembla que podríem continuar la llista amb Nissan...

#3 Barretinador, España, 16/06/2009 - 22:00

Creo que deberian fabricar una nueva rueda barretinada.Venderian como churros por todo el mundo.

#2 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 16/06/2009 - 17:31

Les empreses torejen i el govern esbufega sense cornejar tampoc,no té cap interès ni a salvar les empreses catalanes ni que es mantinguin els llocs de treball,ara bé els tallers clandestins afloren sota terra a centernars,amb treballadors xinesos inclosos

#1 Fran, Llinars, 16/06/2009 - 17:11

Continueu aixi macos, mentre tanque empreses i es queden families al carrer, el govern catalanista i de progres va invertin en necionalisme de xocalata amb xurros.Visc a Catalunya, Visc a Barcelona, Visc al carrer.