Publicitat
Política · 5 de Març de 2017. 16:26h.

Pisarello reivindica el “poder” de les ciutats a Harvard

El primer tinent d'alcalde de Barcelona defensa el municipalisme com l'“eina per democratitzar la democràcia”

Pisarello reivindica el “poder” de les ciutats a Harvard

Gerardo Pisarello, a la dret de la imatge amb altres participants a la conferència (foto: Ajuntament de Barcelona)

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha reivindicat el “poder” de les ciutats per reforçar la democràcia i combatre les desigualtats socials. El número dos del govern d'Ada Colau ha participat en una conferencia organitzada a la Universitat de Harvard, on ha defensat que “les ciutats tenen més poder del que sembla si col·laboren entre elles i comparteixen coneixements”.

Pisarello ha assegurat que “el municipalisme és la millor eina per democratitzar la democràcia, prevenir regressions autoritàries i promoure la sostenibilitat ambiental i social en diferents escales”. “Les institucions no poden garantir per elles mateixes la sostenibilitat ni l'èxit de la democràcia sinó ho fan amb la participació de la ciutadania, incorporant la força dels moviments socials i escoltant totes les veus, de les dones, de la gent gran, dels joves i dels nouvinguts”, ha asseverat.

El primer tinent d'alcalde ha assenyalat les ciutats com a part de la “solució” en una època d'“incertesa”, on els problemes mediambientals, les desigualtats socials, la pobresa i l'atur “generen respostes autoritàries, de por i xenofòbia”.Segons la seva opinió, el municipalisme respira “veritat, fraternitat, respostes democràtiques i l'oportunitat de fer la transició cap a un model econòmic, social i més just”.

Pisarello també ha exposat durant la seva intervenció a la universitat nord-americana les solucions que ha impulsat l'Ajuntament de Barcelona per combatre la contaminació, com l'ampliació de la xarxa de carrils bici. A més, ha destacat les polítiques de justícia social com la creació d'ajudes, beques o la promoció d'un salari mínim de ciutat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Aitzgorri, Sitges, 07/03/2017 - 22:24

Recuerdese que el primer nombre de Pisarrello es Angel

#8 Alejandro, Barcelona, 06/03/2017 - 13:54

O sea, que se han ido todos en comandita con viajes pagados por los sin techos, los sin luz, los sin gas,.......¡menudos políticos de izquierda. Así cualquiera se puede permitir el lujo de fardar de serlo. " Yo soy de izq. y gano 6.000 al mes y viajo gratis a donde me salga del mismísimo".

#7 pepe.----, andorra, 06/03/2017 - 10:44

y esas chorradas es lo q os enseñan en las logias? Pq en el proceso de argentinizar España tu eres uno de los consultores? Y encima lo pagamos todos pero solo se benefician los de su logia? Bueno, y todos los enchufados de agentes civicos de su partido. Q los han metido a todos en BSM....A todos...

#6 Pibito, Barcelona, 06/03/2017 - 00:11

Prevenir regresiones autoritarias ?
Pero Argentino, si tu tienes la regresión autoritaria de tratar de impedir la presencia de la bandera de España en España ¡¡
Venga ya , que eres pura palabrería psicologica barata de calle argentina.

#5 XMB, Barcelona, 05/03/2017 - 21:47

Pisarello, ya que estás en los USA, por qué no descuegas una bandera de USA delante de todo el mundo? Ah, que no te atreves.