Política · 11 de Juny de 2019. 13:24h.

Pla contra la corrupció després d'excarcerar Oriol Pujol

En contra del criteri del jutge de vigilància penitenciària

El Govern ha aprovat l’elaboració d’una estratègia de lluita contra la corrupció “i l’enfortiment de la integritat pública” poc després d'haver excarcerat, per segona vegada, l’exsecretari general de CDC, Oriol Pujol Ferrusola, condemnat per un cas de corrupció.

Pegunta per e-notícies, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat que "la consellera Capella va donar perfectament totes les explicacions del que havia estat i, per tant, no cal dir res més. Ha estat una decisió judicial i del centre penitenciari seguint els mecanismes establerts per qualsevol pres que hi hagi a Catalunya. No hi ha hagut cap cosa diferent amb el que es fa amb els presos comuns".

L’estratègia preveu 25 actuacions en àmbits com contractació pública, fiscalitat, subvencions, funció pública, incompatibilitats, conflicte d’interessos, entre d’altres. El pla preveu “protecció d’alertadors i anonimització de bústies ètiques”. La iniciativa correrà a càrrec de la Secretaria de Transparència juntament amb la Secretaria General de Presidència, el Departament de Vicepresidència i el Polítiques Digitals i Administració Pública.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 rous, Barcelona, 12/06/2019 - 08:44

Aquest país : matar, robar i fer vida santa !!!!!

#8 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 11/06/2019 - 19:11

Urdangarin aun esta en la carcel, y el fill de Pujol por delitos muy superiores ha estado solo 53 dias en la jaula ..... y ya esta de parranda. Visca la Republica de Catadisney !!!

#7 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Supremacistas, corruptos y mártires, 11/06/2019 - 18:15

Banda de sectarios amarillos corruptos, con un 23,8% de la población en riesgo de pobreza y ellos protegiendo a los suyos...

#6 pepe, andorra, 11/06/2019 - 17:09

me da q el titular es incorrecto....Sera plan por la corrupción después de haber excarcelado al hijo de pujol, el q cobraba en nombre de papa segun mi opinion......Pero q montañas de expedientes debe tener pujol para poder hacer todo lo q hace......Todos esperando q se muera de una vez para heredarlos, claro q tambien le pueden hacer un Beria.....

#5 ElBarselono, Amb un sotrac al ADN, 11/06/2019 - 16:53

Esto hace sospechar aún más sobre las conspiraciones de que esto del pruses no sea más que la venganza del Clan Pujol por meter a alguno de sus miembros en la cárcel. No ha publicado aquel 'dossier que hará caer la democracia' pero se ha cargado Cataluña y ahora nosotros a seguir pagandolo todo #FILLSDEPUTA !!