Publicitat

La UB retira el doctorat a Marc Guerrero per copiar

Plagi al PDECAT

Marc Guerrero, amb Míriam Nogueras, en una imatge del seu twitter

La Universitat de Barcelona (UB) retirarà el títol de doctor al dirigent del PDCAT, Marc Guerrero, per haver plagiat parts importants de la seva tesi d'un llibre publicat pel politòleg Jaume Urgell, segons informa El País.

La decisió arriba després del preceptiu informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que ha ratificat les irregularitats trobades per una comissió de la universitat que va detectar l'existència de "passatges plagiats de gran rellevància" i la còpia d'una "part essencial de la estructura argumental".

Guerrero va rebre la màxima qualificació per la seva tesi, cum laude, que va defensar el 2007 a la Facultat d'Econòmiques de la UB. Titulat La identitat en l'actuació exterior subestatal, el treball se centrava en comparar la política exterior de la Generalitat de Catalunya amb la de l'Estat de Washington, als Estats Units.

La tesi, però, contenia almenys quatre pàgines copiades literalment del llibre Donar protagonisme a Catalunya, d'Urgell, que compta amb un Màster en Administració Pública per la Universitat de Harvard, a més de nombroses coincidències en la seva exposició, segons ha avançat aquest diari en desembre de 2015.

Després de rebre la denúncia d'Urgell, l'Escola de Doctorat va ordenar crear una comissió tècnica formada per tres catedràtics per investigar el plagi. La comissió va concloure que Guerrero havia copiat de forma literal "aproximadament" quatre pàgines del llibre d'Urgell.

Malgrat que aquesta extensió, segons paraules de la pròpia comissió, "semblaria tenir una importància relativament menor", les conclusions van destacar que "els passatges plagiats tenen un paper de gran rellevància" i que "en el conjunt de la tesi les idees de Jaume Urgell preses sense cita són part essencial de l'estructura argumental".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#15 Anna , TARRAGONA, 06/10/2018 - 11:09

UN dels Priciplas partidaris dels Pacte PP_CIU que va fer PRESIDENTE Al AZNar

#14 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 06/10/2018 - 00:28

Se ha apretado un cum laude..

#13 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/10/2018 - 22:30

https://www.change.org/p/gobierno-de-espa%C3%B1a-petici%C3%B3n-para-enterrar-a-franco-en-la-sagrada-familia

#12 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España., 05/10/2018 - 22:09

Típico separata corrupto. Me extraña que una universidad tan politizada, tomada por autoritarios y que no permite la libertad de expresión haya tomado esta decision. Supongo que tendrá que ver con la guerra barriobajera ente los separatas. Espero que, se revienten y destruyan entre ellos, yo colaborare en lo que pueda.

#11 Joan del Bages, Manresa, 05/10/2018 - 22:02

Jo em pregunto: 1. Els directors de les tesis no aprecien mai el plagi ? 2. Com és que es dona sempre el “cum laude” ?. 3. Com es pot tenir tan poca vergonya per gent que després ens vol governar ? 4. Com és que els seus partits polítics no els expulsen ?