Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2014. 12:09h.

Plataforma busca un Geert de Wilders

La nova direcció considera Anglada un escull per penetrar a les classes mitjanes

Plataforma busca un Geert de Wilders

Geert de Wilders (foto: theconversation.com)

La direcció de la ultradretana Plataforma x Catalunya considera que Josep Anglada ha esdevingut un escull per al creixement electoral del partit. Un dels membres de la direcció ha explicat a e-notícies que "el partit necessita un canvi de rumb" malgrat que el cessament d'Anglada "ha estat traumàtic".

"Amb ell no entraríem mai al Parlament, presentar-se per Plataforma ja no és fàcil, però amb ell de cap de llista encara és més difícil: té molt mala imatge". "I en política si no funciona has de fer canvis", afegeix.

La direcció aposta per trobar un home en la línia de la francesa Marine Le Pen o l'holandès Gert de Wilders que podria sortir del proper congrés, però ara per ara no hi ha cap candidat clar. Les fonts consultades consideren que, si les eleccions són el 2016 com estan previstes, tenen temps per construir un lideratge alternatiu. "Amb Anglada no podríem accedir mai a la classe mitjana", ha insistit.

També ha recordat que "la CUP va entar al Parlament sense un candidat clar" i que Plataforma, a diferència d'altres forces parlamentàries com Ciutadans, té una elevada implantació territorial amb més d'una seixantena de regidors. "Tenim molts regidors que estan treballant a peu de carrer, al territori, que és on es guanyen les eleccions".

El fins ara president, Josep Anglada, no coincideix òbviament amb aquesta anàlisi i considera que "tot ha estat un complot". "A final d'any hi havia un congrés: si volien fer el relleu allà era el lloc i el moment", ha explicat a e-notícies.

Anglada deixa clar que, en la seva opinió "continuo com a portaveu de Plataforma a l'Ajuntament de Vic" i considera que tot plegat ha estat una maniobra d'alguns dels seus homes de confiança com el secretari general, Robert Hernando; o els també regidors a Hospitalet (Daniel Ordóñez) Sant Boi (David Parada) o el Vendrell (August Armengol). "Ara volen negociar, però no hi ha res a negociar", afegeix.

Fins i tot atribueix l'operació del seu relleu a que "Plataforma és un partit identitari, però català. Jo no he estat mai independentista, però hi ha un sector espanyolista que és molt fatxa". Ara està per veure si la crisi acaba definitivament amb les expectatives electorals de la ultradretana PxC -van aconseguir 76.000 vots el 2010- o, al contrari, afavoreix la seva penetració a les classes mitjanes com aspira la seva nova direcció.

El substitut d'Anglada ha estat l'empresari Xavier Simó, de 66 anys, que ja va ser alcaldable per Barcelona a les darreres eleccions municipals amb uns resultats discrets de només uns 3.000 vots el 0,56%, perquè per estatuts li tocava a ell com a vicepresident, però tohom considera que serà un home de transició.

La formació es va quedar a les portes del Parlamet el 2010 amb els esmentats 76.000 vots malgrat que gairebé no van fer campanya a Girona, Tarragona i Lleida. Però després va baixar, en ple procés sobiranista, a 60.000 a les del 2012 i a uns 55.000 a les generals./ Una informació de Xavier Rius.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#25 Josep Huguet , Girona, 17/02/2014 - 15:05

L´Anglada s´enfonsat ell mateix. Cap lider identitari d´Europa te la mala educació i la poca preparació d´ell. Tothom que el coneix coincideix i l´única regidora que li fa costat, tb tothom sap el motiu. Peró la chispa de l´expulsió fulminant ha estat la malversació descomunal d diners de PxC.

#24 PXC a hecho lo correcto., BCN, 17/02/2014 - 13:11

Han expulsando a Anglada, por quedarse con el dinero del partido, además, era demasiado histérico y follonero, y eso repele a las personas "moderadas" que van a dejar de votar a CIU (ámbito rural), PP y PSC (en zonas urbanas).
Ahora que pongan a alguien educado al frente, como la señora Le Pen.

#23 G.Bellalta, BCN, 17/02/2014 - 08:33

En PxC no son capaces de promover un líder de su
propia cantera, es bueno intentar reflejarse en un
tinte rubio ceniza, pero las tornas son diferentes en
este país, de Wilders es otro Anglada pero con clase, todos sus discursos tienen la misma tónica
La inmigración ilegal y las Mezquitas,

#23.2 Gustavo Herencia, Bcn, 17/02/2014 - 10:21

Je je je i tu Gerard ets´l´alternativa. No facis més el ridicul. Si vols fer politica torna a PxC, pero no perdis temps i diners en tonteries. A PxC hi han persones de gran capacitat politica i humana i a les Municipals tornaran a donar un ensurt al Sistema. Estem més units i il.lusionats q mai.

#22 Julion, FIgueres, 16/02/2014 - 23:22

En Cañas o l'Albert Rivera serien bons candidats.

#22.1 spanish, madrid, 17/02/2014 - 09:44

vols dir jo havia pensat en Mas o Junqui total quan els interessa tambe pacten entre ells

#21 Anna de Castro, Girona, 16/02/2014 - 22:47

Anglada havia tocat sostre. Aixó tothom ho veia, dins i fora de PxC. A més ha sumat el seu nefast tracte humà i que ha tocat la caixa. Aixó ha estat el detonant. Ara amb els regidors i militants aquest partit pot arribar lluny. L´Anglada no ha deixat altre alternativa. S´ha quedat absolutament sol.