Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2015. 17:40h.

Plataforma intenta sobreviure

El partit que ara lidera Armengol vol fer un front identitari a Espanya

Plataforma intenta sobreviure

August Armengol

Plataforma per Catalunya (PxC) mira de sobreposar-se a la forta caiguda de les passades eleccions municipals, on va passar de 67 regidors a només 9 a tota Catalunya. Al congrés ordinari del passat dissabte a Mataró es va escollir a August Armengol com a nou president i es va marcar una nova estratègia política.

Segons ha avançat Armengol, que ha substituït en el càrrec a Xavier Simó, l’objectiu del partit és buscar “una confluència amb totes les forces identitàries que hi ha a Espanya” per poder crear “una federació de partits a l’estil del Front Nacional Francès de Marine Le Pen”, una formació en la qual s’emmirallen.

El congrés va donar llum verda a que la direcció comenci a negociar amb algunes d’aquestes formacions, com ara el Partido por la Libertad, que Armengol recorda que es va crear “a imatge de PxC” però enfocat a la resta de l’estat espanyol.

El nou president apunta que és molt aviat per saber com acabarà el procés, però no descarta que el partit pugui acabar perdent les sigles abans dels propers comicis municipals si s’acaba entrant en una confluència de forces. “En tot cas, la decisió final s’haurà d’avalar en un congrés extraordinari o al consell executiu”, ha avançat Armengol.

A Mataró, el partit va confeccionar el nou consell executiu, en el qual Xavier Simó és conseller assessor i s’encarrega de la tresoreria i Robert Hernando es manté com a secretari general. Armengol ha destacat la “responsabilitat” que suposa agafa la presidència del partit “en el seu moment més complicat”, amb un “paradigma polític molt diferent” al dels últims anys.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Agueda, Barcelona., 14/07/2015 - 18:24

Que quieren LIQUIDAR, PXC; lo sabemos; pero eso únicamente puede decidirlo el CONGRESO y por una mayoría cualificada, desde luego con el Censo de los Afiliados, con un mínimo de antigüedad de tres meses, dónde figure de forma expresa en el ORDEN DEL DIA, con un mes de anticipación.

#7 Marc, Barcelona, 10/07/2015 - 18:34

Ens fa falta una Plataforma independentista!

#6 Tirant, bcn, 09/07/2015 - 22:32

En España la inmigración ilegal y la sobrepoblación extranjera no ha llegado a ser un problema. La cosa es diferente en el país vecino. Creo que PxC no tiene hoy sentido y debe disolverse.

#5 Andreu, Igualada, 09/07/2015 - 13:35

Los mismos perros con diferentes collares.

#4 Un Altre, BCN, 09/07/2015 - 10:52

Al final lo de primer els de casa tan sols era per captar vots... i se els hi ha vist el llautó. Tan els hi fotia els problemes de la gent de casa, i ni tan sols varen llegir mai el que era l'ideologia identitaria del segle XXI.En democràcia el poble fica als politics al lloc que els hi pertoca.