Publicitat
Política · 1 de Març de 2014. 12:35h.

Plataforma nega que siguin "xenòfobs"

El nou president del partit llegeix als mitjans la definició del diccionari

El nou president del partit, Xavier Simó, ha aprofitat l'assemblea general de la ultra Plataforma x Catalunya (PxC) a Viladecans (Baix Llobregat) per demanar als mitjans que no els tractin de xenòfobs.

Simó, un empresari de 66 anys que va ser alcaldable per Barcelona a les darreres eleccions municipals, ha llegit la definició de xenofòbia que fa el diccionari de l'Enciclopèdia Catalana ("odi als estrangers") per manifestar tot seguit que "defensar primer els de casa no és xenofòbia". "En el nostre programa no hi ha res que sigui xenofòbia", ha insistit perquè "defensar el petit comerç o la lluita contra la corrupció no és xenofòbia".

L'assemblea de la formació, que per primer cop s'ha celebrat al Baix Llobregat i no a Osona, ha significat tanmateix, pel que sembla, l'enterrament de l'etapa definitiva de Josep Anglada amb els nous homes forts: el regidor de l'Hospitalet, Daniel Ordóñez; el del Vendrell, August Armengol; el president, Xavier Simó; el secretari general, Robert Hernando; el de Sant Boi, David Parada; i l'advocat Juan Garriga, que va estar en la candidatura de Montserrat Nebrera quan aquesta va disputar la presidència a Alicia Sánchez Camacho.

Hernando ha destacat en el seu discurs, que ha estat obert a la premsa, que les "formes són importants" en una velada al·lusió a Anglada i que "en cap moment renunciarem a la nostra ideologia". "He vist en el nostre partit -ha afegit entre aplaudiments a la sala- una unió com feia temps que no veia".

El també regidor per Igualada ha remarcat que la defenestració de Josep Anglada "no és el final de Plataforma" i que "algunes sortides de to no ens beneficiaven". Fins i tot ha fet autocrítica perquè ha manifestat que "hem fet coses malament".

Plataforma s'enfronta ara a la desaparició o al seu creixement electoral sense la figura del que va ser el seu fundador i que ha estat la imatge pública durant tots aquests anys. La direcció confia que la bona implantació territorial -amb 63 regidors a les darreres municipals amb presència a Olot, el Vendrell, Manresa, Sant Adrià, Sant Boi, l'Hospitalet- els hi permeti tard o d'hora fer el salt electoral al Parlament.

Les properes eleccions municipals amenacen, tanmateix, amb passar factura on el propi Anglada tenia aspiracions abans de la crisi, però on ara el grup de Plataforma ha quedat dividit per la meitat amb el propi Anglada aïllat amb el suport d'una única regidora, Marta Riera. La nova direcció acusa també al seu expresident d’irregularitats en la gestió, però no han transcendit a la premsa.

Una imatge dels dirigents de Plataforma per Catalunya
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#5 David, St Cugat, 02/03/2014 - 10:37

Amb el feixista Anglada o sense ell, PxC segueix sent un grupuscle d'anticatalans i inadaptats socials.

#5.1 Pere, Comarca Garraf, 02/03/2014 - 14:11

Pot ser que vagi equivocat #5

David, St Cugat. 02/03/2014 - 10:37, però en aquest grupuscle d` anticatalans i inadaptats socials ? com tu dius - posa-li o afegeix-li, els Principals d` Unió Democràtica de Catalunya.

#4 Juan, Terrassa, 02/03/2014 - 10:26

Va siendo hora de exterminar el termino caduco x?nofobo y racista siempre y cuando se aplique solo a una parte mi esposa fu? agredida verbalmente por un moro por que le recrimino que llevara un perro peligros suelto que ataco a nuestra mascota que llebaba con correa,el la llamo racista ,guarra...

#4.1 Josep, Lleida, 02/03/2014 - 17:02

I quants immigrants espanyols han atacat o atracat a dones i àvies catalanes? Cap? No existeixen els quillos delinqüents espanyols? Els espanyols hauriau de callar la boca en parlar d'immigració, perquè si comencem amb primer els de casa, resulta que els espanyols no sou de casa, sou de FORA..

#3 josep, cunit, 01/03/2014 - 23:23

amb Angalado o sense Anglada, endavant PXC ,sou necessaris

#2 Mohammed Abu Anglada, Badalona, 01/03/2014 - 16:08

SI fins i tot s'han carregat el seu secretari general per fer pinta de moro!

#2.1 Marcos, Figueres, 01/03/2014 - 20:17

El secretario general es Robert Hernando, xD

#2.2 marc , Badalona , 01/03/2014 - 21:10

Han echado al presidente que no os enterais de nada

#1 Kropotkin, Vic, 01/03/2014 - 14:07

Josep Anglada niega ser racista. Nosotros los de C's negamos ser nacionalistas españoles de derechas....juas, juas...mejor hundidos