Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2016. 12:48h.

Plega abans de començar la directora de la Hisenda catalana

Olga Tomàs renuncia després que la CUP denunciés la “fortor a corrupció” del seu nomenament

Plega abans de començar la directora de la Hisenda catalana

El conseller d'Economia, Oriol Junqueras

La que havia de ser nova directora de l’Agència Tributària de Catalunya, Olga Tomàs, ha comunicat al secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, la seva renúncia a assumir el càrrec de nova directora de en substitució de Teresa Ribas, que després de més de dos anys i mig al capdavant de l’ATC, començarà una nova etapa professional a l’Institut municipal d’hisenda de l’Ajuntament de Barcelona.

Segons Economia, Tomàs ha pres aquesta decisió “per raons personals, després de constatar que el seu futur nomenament no genera el consens necessari per assumir aquesta responsabilitat”. Tomàs continuarà treballant a l’Agència, desenvolupant el càrrec que exerceix actualment com a Coordinadora territorial d’oficines de gestió tributària a l’ATC i que té entre les seves competències el desplegament territorial d’aquest ens. El Govern de la Generalitat proposarà un nou director, en les properes setmanes.

Olga Tomàs tenia l’oposició de la CUP, que va assegurar que el seu nomenament tenia “"fortor a corrupció”. “Una persona que ha treballat tant a prop de la corrupció durant tants anys no hauria de dirigir l’Agència Tributària del nostre país amb l'ombra de dubte que l'envolta". La diputada Mireia Boya s’ha felicitat per la notícia.

La CUP recordava que Tomàs havia treballat amb Oriol Pujol i Josep Tous quan aquests van ser imputats per tràfic d'influències i suborn per concessions d'ITVs al 2003.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Vicky, Mataró, 20/09/2016 - 02:39

Lo que le ha pasado a Olga Tomás es que no tiene ni idea de tributos y ser Director de una Agencia Tributaria sin saber de tributos es como si te nombran Capitan del Queen Mary sin haber visto nunca el mar, la culpa no es suya sino de los que la nombraron.

#9 Xoxet, Premia, 20/09/2016 - 00:34

No pienso pagar a estos en caso de que les den la independencia no se si la forcadell se podrá comprar un vestido como ahora que cada día cambia que valla fondo de armario tiene desde que es presidenta i siendo española

#8 Neus, BCN, 19/09/2016 - 17:43

Si avui plega, abans de començar, aquesta senyora lògicament demà plegarà aquells que la va nomenar, el senyor Salvador i si no ho plega, demà passat plegarà aquell que va nomenar a la que la va nomenar, el senyor Junqueres, o no?

No van donant lliçóns d'ètica? doncs que demostrin que la tenen.

#7 tzatza, bcn, 19/09/2016 - 16:23

Per si de cas, no convé remenar el famer...

#6 Ramon Nicolau, Barcelona, 19/09/2016 - 14:22

Jo he treballat amb la Sra. Olga Tomás i pel que jo conec només puc parlar bé de la seva eficiència, responsabilitat i honradesa.

#6.1 Eloi, Terrassa, 19/09/2016 - 17:36

Sí senyor aixó és fer la pilota, les coses pel seu nom.