Política · 23 de Desembre de 2008. 16:02h.

Plus de finançament pel bilingüisme?

Touriño diu que Zapatero s'ha mostrat disposat a estudiar la proposta

Plus de finançament pel bilingüisme?

Imatge d'archiu de Zapatero amb Touriño

José Luis Rodríguez Zapatero continua aquest dimarts la ronda de contactes per tancar el nou model de finançament, amb reunions amb els presidents de Galícia, Extremadura i Astúries. El president gallec, Emilio Pérez Touriño, ha demanat al cap de l'Executiu espanyol que les comunitats amb dues llengües oficials rebin un plus de finançament autonòmic, i Zapatero s'ha compromès a estudiar la proposta.

Touriño ha proposat a Zapatero que el nou model de finançament tingui en compte, per primera vegada, el cost derivat del fet diferencial de tenir llengua pròpia. En la trobada, que ha durat un parell d'hores, li ha demanat que es tingui en compte aquesta variable "nova i d'interès per a aquelles comunitats amb una llengua pròpia". Touriño ha dit en roda de premsa que Zapatero s'hi ha mostrat receptiu i disposat a estudiar la proposta.

La Moncloa ha respost amb un comunicat en què ha considerat "raonable" la idea de donar un plus a les autonomies amb dues llengües oficials. La presidència espanyola també ha destacat que té "la impressió que el president de la Xunta ha acollit favorablement" les línies generals del nou model de finançament.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Otger, Ripoll, 24/12/2008 - 14:31

Amb l´angles i el catala n´hi ha prou. No m´agrada el dialecte del gallec altrament dit castella

#8 Kim, Blanes, 24/12/2008 - 11:48

¡Fantástica idea de Touriño! Ahora vamos a crear un Consorcio para el mantenimiento del uso social del castellano en Cataluña para que su oficialidad no sea inutil. Al consorcio sólo se podrá acceder si eres castellanousante.

#7 cesar, noceda del bierzo, 24/12/2008 - 00:34

la unica llengua ye la asturlleonesa lo demas son dialectus

#6 Ramon, Barcelona, 23/12/2008 - 22:26

Sobretot que no s'oblidin de Gomera! Immersió en silbo gomero!

#5 jaime, sant boi, 23/12/2008 - 20:10

Realment la Generalitat rebria aquest plus per les despeses que li genera haver de fer de tant en tant algun paper en castellà. L'ús del català no li genera cap sobrecost, perquè el castella, la cultura i la literatura castellana simplement els ignora.