Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2020. 08:28h.

Podem proposa que la sedició no sigui delicte sense armes

En cas d'aprovar-se suposaria la sortida al carrer dels presos del procés

Podem proposa que la sedició no sigui delicte sense armes

Podem ha enviat a el Ministeri de Justícia un esborrany de projecte de llei de reforma de el Codi Penal que proposa que la sedició no sigui considerada delicte si no hi ha ús d'armes, segons informa El País.

Si la proposta tirés endavant, el Tribunal Suprem hauria de deixar lliures als nou líders del procés independentista català condemnats a presó, ja que la condemna principal per sedició quedaria anul·lada, segons fonts jurídiques.

La proposta de Unides Podem fixa expressament perquè hi hagi delicte el requisit d'"ús il·legítim de la força física directa sobre les persones". I a més, en un apartat segon de l'article 544, estableix que perquè hi hagi delicte "els alçats han de valer-se de l'ús de les armes o altres mitjans perillosos aptes per posar en greu risc la vida de les persones o causar lesions greus".

Això significaria que els polítics independentistes presos només podrien ser condemnats per malversació de fons públics i no per sedició. En portar tres anys a la presó, ja haurien cobert la part de la condemna per malversació que els correspon, mentre que la condemna per sedició quedaria automàticament anul·lada.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#15 JO VULL GELAT TOTS ELS DIES, Barcelona, 02/12/2020 - 19:05

Jo vull un Codi Penal A LA CARTA
QUE ENS VINGUI DE GUST

Nosaltres som sempre els BONS
i ellls son els lulens

#14 Joanet, Bcn, 02/12/2020 - 17:17

A cap pais civilitzat existeix el delicte de sedició. I tots saben, polítics i judicatura, que quan l'assumpte arribi a Estrasburg els deixaran com uns draps bruts, indignes d'estar a Europa i al segle XXI. Per això es volen donar pressa ara, sense que es noti massa....

#13 Sergi Sergio, Barcelona, 02/12/2020 - 14:22

Podemos siempre ha sido el caballo de Troya del separatismo secesionista.

#12 Steaker, Barcelona, 02/12/2020 - 13:29

Claro que sí. Mejor aún: que cualquier cosa que puedan idear esta panda de desequilibrados no sea delito.
Y si más allá de la legislación española, cualquier desvarío que se les ocurra atenta contra el Derecho Internacional, a quien se lo niegue se le tilda de feixista, represor, anti catalán, etc, etc. Lo habitual, vaya.

#12.1 Marga, San Cucufate del Valles, 02/12/2020 - 18:28

Españolito tranqui. Que te va a dar algo.

#11 Lo hizo, Un mago, 02/12/2020 - 11:42

Si hay que cambiar una ley entera para beneficiar a 9 tíos, pues se cambia y ya está.