Publicitat
Política · 27 de Juny de 2022. 22:26h.

Podemos endureix la seva postura amb els fets de Melilla

Demanen la compareixença de Pedro Sánchez i Marlaska

Podemos endureix la seva postura amb els fets de Melilla

Podemos ha presentat una proposició no de llei al Congrés en què exigeix "obrir de manera immediata una investigació independent per aclarir els fets a la frontera de Melilla", que ha deixat almenys 27 morts. El partit, que forma part del govern, demana "derivar les corresponents responsabilitats polítiques i penals en col·laboració amb les delegacions diplomàtiques de la Unió Europea presents a territori marroquí".

El portaveu, Pablo Echenique, ha manifestat que “estem horroritzats, no ja com a demòcrates, sinó com a persones, de les imatges que hem pogut veure a la tanca de Melilla. Espanya ha d'estar a l'avantguarda de la defensa dels drets humans. Per això hem presentat una iniciativa perquè hi hagi una investigació independent”.

Podemos ha sol·licitat la compareixença del president del Govern, Pedro Sánchez, i del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per donar explicacions “en relació amb les vulneracions de drets humans per part de les autoritats migratòries”.

Dirigents del partit com Ione Belarra o Yolanda Díaz ja van manifestar dies enrere que “el respecte als drets humans ha de guiar la nostra política exterior” i van reclamar “repensar el model migratori”. "Cal aclarir ja els fets", va exigir Yolanda Díaz, a més de sentenciar que "ningú ha de morir així".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 FERRANOT, BARCELONA, 28/06/2022 - 10:58

A ver, lo que es intolerable es que los gobernantes de estos países tercermundistas (como el Rey de Marruecos), vivan en la opulencia, absorbiendo toda la riqueza que genera su sociedad, con unas fortunas colosales y decenas de mansiones a su disposición, mientras que la población vive en la más absoluta miseria.

#1 Marc de Vich, Vich, 28/06/2022 - 08:03

Hipócritas, eso es lo que son, quieren sacar redito de todo, esa es la izquierda que representan. No son conscientes del problema que se nos avecina. Si, somos frontera, con lo malo que tiene, y o bien empujados por sus gobiernos, para obtener divisas, o por la miseria de sus países, que no es culpa nuestra, sufrimos una invasión en toda regla