Publicitat
Política · 10 d'Abril de 2021. 19:26h.

Podemos prometia eliminar "els privilegis dels càrrecs electes"

Però Pablo Iglesias demana la indemnització de 5.300 euros mensuals d'exvicepresident

Podemos prometia eliminar "els privilegis dels càrrecs electes"

Unidas Podemos portava al seu programa electoral "eliminar els privilegis dels càrrecs electes" i especificava que també eliminarien les que eren "atribuïdes una vegada han conclòs els seus respectius mandats". La mesura proposada pels podemites contrasta amb el fet que el líder de la formació, Pablo Iglesias, hagi sol·licitat la indemnització de 5.300 euros mensuals a la qual té dret per haver estat vicepresident i ministre del Govern espanyol durant 14 mesos argumentant que "només faltaria que els diputats de Podemos haguessin de tenir un sou diferent de la resta".

"Acabarem amb els privilegis dels càrrecs electes (diputades, diputats, senadors i senadors), tant dels que gaudeixen durant l'exercici de les seves funcions com dels que els són atribuïts una vegada que han conclòs els seus respectius mandats" portava la formació al seu programa electoral.

Podemos també prometia "rebaixar les retribucions dels membres electes de les Corts, de manera que en cap cas sigui superior a la dels cossos de funcionaris de l'Estat" així com, "revisar els complements econòmics (despeses de representació, lliure disposició i indemnitzacions)".

"Establirem mecanismes de control de les dietes i els desplaçaments i eliminarem les indemnitzacions per cessament, les anomenades pensions d'or dels exparlamentaris, de manera que els seus drets siguin com els de la resta de les persones treballadores" van prometre.

Pablo Iglesias ha sol·licitat oficialment la indemnització que li correspon per haver estat vicepresident i ministre de Govern. Cobrarà, segons el que s'estableix, 5.316 euros al mes durant gairebé 15 mesos. En una entrevista a TVE aquest divendres, Iglesias es va justificar afirmant que "els nostres electors estan orgullosos que els representem amb la mateixa autoritat que tots els representants".

"L'Estat és de tots, Espanya és molt plural, no és només de la gent del PSOE o el PP. Només faltaria que els diputats d'Unidas Podemos haguessin de tenir un salari diferent de la resta de diputats" va dir en l'entrevista.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#32 Figueras, Figueras, 11/04/2021 - 22:15

El coletas, menú sinvergüenza, le faltó tiempo para su chalet, con policías 24h y enchufar a su mujer... Y aún hay quien los vota...

#31 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 11/04/2021 - 15:02

2.500 m2 de jardi, 270 habitables, piscina, casa anexa per convidats, cotxe oficial, nanis i tractment de Excelentisimo Señor, la Guardia Sivil quadrantse al seu pas a costa del denostat Regim del 78 es el que en llenguatge podemita es coneix com El Cielo.

Algun botifler devia pensar que el rufianisme era exclusivament cosa nostra.
#30 Pan con tomate y jamón ibérico, La escopeta nacional., 11/04/2021 - 13:22

https://www.instagram.com/p/CNhKNKCBvP8/

Si no es del gran Ibáñez, se le parece...

#28 Sergi Sergio, Barcelona, 11/04/2021 - 12:24

Un clasico. de manual, lo de siempre, "consejos vendo que para mi no tengo", hay que entenderlos, cuando esta gente habla de eliminar privilegios esta hablando de los de los demas, no de los suyos, los suyos siguen. lo que es realmente patetico es toda esa gente que se cree sus mentiras, esto siempre ha sido asi, quitate tu que ahora me toca a mi.

#27 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 11/04/2021 - 12:19

hijos, que para entonces eran dependientes, no de tienda, de mi sueldaco.
Peor aún es de los fundadores en mi localidad, yo viví en el piso de un fundador antes de quizás trabajar juntos, que el se ha pasado a Ciudadanos.
Menudo bandazo, para uno que no ha hecho la mili y que hizo la prestación social, yo, no el fundador.
Salve mi trasero yéndo