Publicitat
Política · 10 d'Abril de 2019. 15:16h.

Policies acusen el Departament de Presidència

Agents declaren que un cotxe d'aquest departament va seguir antiavalots de la Policia Nacional

Policies acusen el Departament de Presidència

Agents de les UIP, durant la intervenció a l'escola Pau Romeva

Quatre agents de la Policia Nacional, que van participar en tasques de contravigilància, han afirmat que dues persones vestides de paisà van fer "seguiment" de les Unitats d'Intervenció Policial amb un cotxe del Departament de Presidència, però en cap moment han assegurat que fossin Mossos d'Esquadra.

El primer en relatar aquests fets davant el Tribunal Suprem ha estat un inspector de la Policia Nacional quan ha explicat que "vam detectar dues persones de paisà amb uns mitjans de comunicació discrets, uns auriculars que portaven a l'orella. A un d'ells se li veia la defensa extensible entre la roba, unes botes tàctiques".

També ha apuntat que en acabar l'actuació de les UIP "aquests senyors surten a la carrera, es munten en un Seat Ibiza. La placa no recordo, però consta que està a nom de la Generalitat, del Departament de Presidència. Es munten i surten en persecució de les nostres unitats".

Un altre agent ha insistit que portaven transmissors a l'orella, defenses extensibles i botes tàctiques: "observem a dues persones, a dos individus, dos homes... No, vam veure que eren Mossos d'Esquadra, simplement portaven una sèrie de coses, uns mitjans de transmissió en un auricular, a l'orella, un d'ells portava unes botes tàctiques".

"Nosaltres els vam estar observant durant uns minuts i estaven en actitud vigilant a l'actuació que s'estava portant a terme a l'escola". "Anaven donant comunicats", ha subratllat. "Quan vam passar la matrícula per la nostra base de dades, va resultar que un Seat Ibiza de color gris fosc, la matrícula no recordo, figurava com que pertanyia a la Generalitat, a la Presidència del Govern", ha afegit.

Els altres dos agents també han relatat la mateixa versió dels fets i han remarcat que els elements que portaven aquestes dues persones "és material de dotació policial". "No sabem si eren Mossos d'Esquadra o no", ha assenyalat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Sinitaca, 10/04/2019 - 17:58

Hay Turull que te espera un buen trull.

#1 Lluis Segon, Barcelona, 10/04/2019 - 15:58

Una prova que tot el cos de moSSos van estar a les ordres del procesado-rebelde i el discurset del Drapaire el dia que va declarar de que tenien un pla per detenir als sediciosos es una veritable fantasia, una excusa que ningú es pot creure despres de veure la realitat dels fets. Son tan ineptes que inclus feien servir cotxes oficials, rucs!