Publicitat
Política · 24 de Març de 2017. 14:04h.

Ponència en la intimitat

El treball per canviar el reglament del Parlament comença només amb Junts pel Sí i la CUP

Ponència en la intimitat

Imatge de la reunió

Junts pel Sí i la CUP s'han reunit durant poc més d'un quart d'hora per acordar registrar una proposició de llei que reformi el reglament del Parlament per la via d'urgència amb l'objectiu d'agilitar la "desconnexió" de l'Estat espanyol.

En cas d'aprovar-se, es podrien aprovar lleis mitjançant lectura única, sense debat i previ i en dues hores. Tot i dir-se "ponència conjunta", només han participat els dos partits independentistes. En aquest sentit, el TC ja va avisar que l'esmentada ponència només pot ser aprovada si és recolzada per una majoria de grups del Parlament.

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí Jordi Turull ha afirmat que "amb l'aprovació del text de la ponència comença el tràmit de proposició de llei on esperem que participin el màxim de grups". També ha subratllat que la voluntat "és que participin el màxim de grups de la cambra" i ha recordat que "alguns ja van manifestar que durant la ponència no hi serien, però sí durant el període d'esmenes".

Finalment ha afegit que "a partir que el text es publiqui i la Mesa ho admeti, s'obre un període de cinc dies per presentar esmenes" i ha afirmat que es demana "que el tràmit sigui d'urgència perquè durant la constitució de la comissió ja hi va haver discussió prèvia i els grups ja han de tenir clar si presentaran esmenes o no".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Cat Roba a Sarrià, Barcelona , 25/03/2017 - 08:34

A la ultradreta nacional-separatista i etnicista (CUP i JxS) no li cal ningú més per fer i desfer: ells són "la democràcia" i "la veu del poble". Els no separatistes no som poble i no tenim drets. Punt. Visca el 3%!

#6 Alejandro, Barcelona, 24/03/2017 - 19:23

Y es esta la gente que habla de democracia? han hecho su finca del Parlament.Hacen, deshacen y vuelven a hacer sin contar con los demás partidos. Son los caciques del Parlament. Son como una banda maquinando el siguiente atraco.

#5 0105, bcn, 24/03/2017 - 17:49

dentro de poco los veremos viviendo en comuna juntos y brindando con copas! ¿democracia? no, gusanos arrastrados a los pies de la CUP

#4 botifler1914, Sinitaca, 24/03/2017 - 17:35

Tres hombres y tres mujeres, no creo que salga nada bueno de tanta intimidad....

#3 M, Sabadell, 24/03/2017 - 16:30

Parecen maleantes trabajando en la clandestinidad.