Política · 12 de Novembre de 2017. 13:08h.

Ponsatí admet ara que el Govern no estava "prou preparat" per aplicar la DUI

L'exconsellera d'Ensenyament afirma que "a alguns els va agafar una mica desprevinguts"

Ponsatí admet ara que el Govern no estava "prou preparat" per aplicar la DUI

Clara Ponsatí

L'exconsellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha reconegut ara en declaracions al Via Lliure de Rac-1 que el Govern no estava "prou preparat" per aplicar la independència. "No estàvem prou preparats per donar continuïtat política de forma sòlida al que va fer el poble de Catalunya el dia 1 d'octubre. Potser a alguns els va agafar una mica desprevinguts", ha manifestat.

Ponsatí ha admès que "donar resposta a aquella acció contundent del poble és el que potser no hem sabut fer de la manera més encertada". "L'independentisme en general, i el govern hi té una part de responsabilitat gran, no va tenir prou en compte que el nacionalisme espanyol té molta força i que l'administra de forma poc o gens democràtica i en alguns casos violenta", ha apuntat.

També ha manifestat que s'ha de tenir en compte que la resposta de l'estat espanyol a l'1 d'octubre "ha estat contundent i autoritària. Ha estat una resposta de guerra". "Estàvem preparats per una resposta de guerra per part del govern espanyol, dels sectors judicials més agressius i amb la col·laboració del PSOE? Probablement no. És un error no haver estat preparats? Probablement sí".

La consellera destituïda apunta que "la meva posició de com reaccionar al referèndum de l'1 d'octubre no era exactament la que va seguir el govern. Vam estar tres setmanes que no vam encertar gaire en la resposta". D'altra banda, afirma que "jo, com a membre del Govern, no vaig proclamar res". "El Parlament va fer una declaració solemne que era una confirmació del que el poble de Catalunya havia proclamat l'1 d'octubre", destaca.

Clara Ponsatí explica que va decidir marxar a Brussel·les perquè "vaig témer seriosament per la meva seguretat física perquè notava que se'm seguia de forma molt contundent". "Un amic meu a qui vaig confiar uns documents i uns materials li van assaltar el despatx i es van endur el material" i ha denunciat que "hi havia molts símptomes de guerra bruta".

Finalment, ha assegurat que "només" formarà part d'una llista electoral el 21 de desembre si és "transversal" perquè considera que "són unes eleccions que s'han de prendre com una manera de mesurar la resposta del poble de Catalunya". "No seré a cap llista de partit. Això segur", ha conclòs.

32 Comentaris

Publicitat
#34 botifler1914, Sinitaca, 13/11/2017 - 13:33

Tonta y cateta pa siempre, no pa un rato, pa siempre.

#33 Sanfeliu, Barcelona, 13/11/2017 - 10:24

Aquets pocavergonyes han de passar pel tubo, no poden tornar a casa seva com si res hagues passat, l'han feta massa grossa i ara tenen la barra de dir-ho als quatre vents despres d'haver arrassat el pais.
Se'ls ha de jutjar, empresonar i abans de tot arruinar-los fins l'ultim centim perque la destrosa i el ridicul que han fet no te preu

#32 Josep, Barcelona, 13/11/2017 - 08:36

esta gentuza zafia e inútil para lo único que están preparados es para el saqueo y la mentira, que es a lo que se han dedicado durante los últimos casi 40 años, empezando por los Pujol

#31 Carlos BCN, Barcelona, 13/11/2017 - 06:12

Cuando habla esta señora de una respuesta de guerra... ¿Lo dice en serio?

Porque uno repasa lo ocurrido en Siria, Irak, Bosnia, Afganistán, etc y parece ser que hablar de guerra es mentir descaradamente.

#30 Alienats pels de 150 mil a l'any, Bcn, 12/11/2017 - 21:47

No se si soc un cas aillat, pero quan veig aquestes manifestacions amb pacanrtes pre-cuinades, crits de llibertat i demés parafernàlia, em sembla veure les processons aquelles del primer franquisme de postguerra. Atès que ara ja no s'hi va per por, algún virus deu haver picat aquesta pobra gent.