Publicitat
Política · 11 de Març de 2022. 10:33h.

Ponsatí demana assumir morts després d'haver fugit a Escòcia

L'exconsellera creu que s'ha d'acceptar aquest risc per assolir la independència

Ponsatí demana assumir morts després d'haver fugit a Escòcia

L'eurodiputada de JxCat i exconsellera d'Educació, Clara Ponsatí, estava disposada a assumir morts per assolir la independència i creu que per assolir la independència s'ha d'assumir aquest risc. La nit de l'1 d'octubre li va retreure a Carles Puigdemont que no tirés endavant la independència després d'al·legar que "hi haurà sang" i li va dir que "mentre facis servir l'argument que parem perquè no hi hagi morts sobre la taula no serem independents".

El periodista Jordi Barbeta ha remarcat aquest passatge del llibre "Molts i ningú" (La Campana) en l'acte de presentació a la llibreria Ona de Barcelona. Ponsatí, que va marxar a Escòcia i posteriorment es va traslladar a Brussel·les sense avisar les autoritats judicials escoceses, ha dit que "la pregunta no és si Europa ens hauria protegit o no, la pregunta és 'si volem ser independents és què hem de fer per ser-ho?'".

"Si Europa no ens vol protegir i els espanyols ens volen apallissar, hem de deixar de voler ser independents? Si la resposta és que sí, aleshores que m'ho diguin; però la meva resposta és que no", ha sentenciat.

Clara Ponsatí ha dit que "ha tingut clar sempre que Europa no ens ajudaria i que els espanyols estaven disposats a tot". "Ara que hem après la lliçó, hem de saber si estem disposats a pagar els costos o no. Si la resposta és que no estem disposats a pagar-los, doncs deixem-ho estar; però jo no ho vull deixar estar", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

89 Comentaris

Publicitat
#87 BEJOTA, bcn, 14/03/2022 - 10:59

Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

EL PROBLEMA DE CATALUÑA ES QUE HAY MUCHAS PONSATI , RAHOLA , FORCADELL , DE GISPERT,ETC. ,CAUSA DE FRUSTRACIÓN Y VIOLENCIA.

#86 Alejo, BCN, 14/03/2022 - 01:21

Y lo dice desde el extranjero y se queda tan pancha. Lecciones de moralidad y valentia no puede dar ninguna. Hipocrita.

#85 Capit@n España, Purgandus populus!!, 12/03/2022 - 23:53

Miss Ponsati se ha quedado a la altura de mis ponsatideras. No vuelva.

#85.1 M. Campuzano, Gavà, 13/03/2022 - 13:13

Pues yo quiero que me coma....mi comida....
La paella montañera o similar a la paella, quitando dos vocales y...
No tengo miedo ni a la enfermedad ni a la muerte...

#84 Sergi Sergio, Barcelona, 12/03/2022 - 19:56

Los héroes de la gran evasión, este grupito de huidos son lo peor de Catalunya, lo mas miserable, querrían muertos pero ellos siempre a cientos o miles de kilómetros, son el claro ejemplo de la miseria humana.

#83 Entrecortad, A buen entendedor.., 12/03/2022 - 13:02

Put viej nalnacid

#83.1 M. Campuzano, Gavà, 13/03/2022 - 13:15

De aquello...del prec ¿A cómo va y cuán? Que cada uno diga lo que quiera, sin ser intelectual, cada uno mira de desahogarse si es posible sin hacer mal: delante, detrás, arriba, los pies....
Que cada uno o una piense en lo del prec.