Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2022. 12:46h.

Ponsatí demana voluntaris "joves" per anar a la presó

“És el primer entrenament que ha de fer un lluitador per la independència”

Ponsatí demana voluntaris "joves" per anar a la presó

L'eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, en un debat de l'ANC, ha instat els "joves" independentistes a assumir una "repressió" dura de l'Estat que comporti l'ingrés a la presó o haver de marxar "a l'exili". Ponsatí ha defensat que això és el primer que ha d'acceptar “un lluitador per la independència”.Ponsatí ha considerat que “hem de generar mobilitzacions que a l'Estat espanyol li generin costos. Com es generen costos per a l'Estat? Estant nosaltres disposats a pagar els costos”. "Han de passar coses que siguin molt visibles", ha assenyalat.

"Repasseu la història dels moviments civils per la independència. El primer entrenament que ha de fer un lluitador per la independència és la disponibilitat per al sacrifici", ha dit, a més de remarcar que "no és veritat que puguem fer la independència 'low' cost'. Si voleu que sigui 'low cost' deixem-ho estar”.

"Pretendre que això es faci sense molta més gent que hagi de passar per la presó o l'exili no és possible", ha apuntat, a més d'afegir que la independència "només serà possible si hi ha gent que pateix repressió de manera molt clara" .

L'eurodiputada ha lamentat que “els presos polítics ens han enfonsat el moviment. Les ganes que tornessin a casa ha acabat amb el moviment. Hem de ser capaços la propera vegada que això no sigui un fre per al moviment”.

"Fins que no tornem a tenir joves disposats a pagar el cost d'aquest combat, ja podeu fer conferències, però el moviment no es recuperarà. Ens hem de preguntar què estem disposats a perdre", ha dit.

"Jo no sé si els joves que estaven a La Junqueras estaven disposats a més i els vam trencar les ganes. Em temo que sí, però encara hi són", ha sentenciat.

D'altra banda, Ponsatí ha assegurat que "és un engany dir que el 2017 no hi va haver suports internacionals, aquests es donen quan el país que es crea demostra que vol continuar existint". L'eurodiputada aposta per "mobilització i presa del poder".

"Dir que hem de dialogar amb Espanya perquè és el que ens demana la comunitat internacional és una mentida podrida", ha insistit, a més d'advertir que "fins que no causem un problema la comunitat internacional estarà còmoda".

"Tampoc cal que els països que ens donin suport ens semblin molt bonics, n'hi ha prou que tinguin interès que Catalunya sigui independent. No cal ser molt finolis", ha sentenciat, respecte a aquests hipotètics suports.

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#86 BEJOTA, bcn, 06/12/2022 - 14:09

EL PROBLEMA ES QUE HAY MUCHAS PONTASI O RAHOLA EN CAT. CREO QUE DEBERIAN OCUPARSE DE RECUPERAR EL ROSELLON (UN TERCIO DE CATALUÑA)PERDIDO VERGONZOSAMENTE POR MOSSEN PAU CLARIS.

#85 Gonzalo, Amer, 04/12/2022 - 22:16

Jajaja.. literal!!

#84 Kropotkin, Bic, 04/12/2022 - 14:17

Buscamos volutarios maduritos para tirarse de un acantilado mientras gritan Viva la Republiqueta... Solo se aceptan patriotas profundos... Jua, jua, jua,...

#83 Vicente, Barcelona, 04/12/2022 - 06:17

Madre naturaleza !!!!! ¿Estas aqui? Ya toca no ?

#82 Ateo, Málaga, 03/12/2022 - 19:43

Lo próximo que esta caradura (yo creo que chiflada) le pedirá a los independentontos es que entren en un organismo español con una bomba en el pecho y se inmolen prometiéndoles el paraíso catalán en la otra vida.