Publicitat

Els exconsellers cessats eviten qüestionar Puigdemont

Por escènica

Jordi Jané

Els exconsellers que van ser cessats, Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget, han negat que abandonessin el Govern per la unilateralitat de l'1-O. Tots ells han assegurat que mentre van formar part de l'Executiu català “sempre” es va parlar de celebrar un referèndum pactat.

L'exconseller de l'Interior, Jordi Jané, ha afirmat en el judici del procés que “pensava que al final s'arribaria a algun tipus de solució acordada”. “S’havia manifestat per dirigents del Govern de la Generalitat la necessitat d'arribar a algun tipus d'acord, pacte, tot i que hi hagués un replantejament de calendaris, de formules”, ha indicat.

91656-ruiz.jpg

Per la seva banda, l'exconsellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha al·legat que va abandonar el Govern per “raons personals” i perquè considerava que “ja havia fet la meva feina”. Ruiz també ha declarat al Tribunal Suprem que “sempre havíem parlat d'un referèndum pactat” i “mai es va plantejar la via unilateral com una via possible”.

L'extitular d'Ensenyament ha descartat que la seva sortida tingués alguna relació amb l'1-O, però ha admès que “em costava veure en aquesta tensió”. “No arribàvem a un acord amb el Govern espanyol i la tensió dialèctica augmentaria”, ha explicat Ruiz.

baiget.jpg

Finalment, l'exconseller d'Empresa, Jordi Baiget, ha apuntat que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, el va cessar “per falta de confiança” el mateix dia es va publicar l'entrevista que va concedir a El Punt-Avui -3 de juliol de 2017 - on ha assegurat que “aguantaria” ingressar a la presó “però no que vagin contra el meu patrimoni”.

Baiget, igual que la resta de exconsellers cessats que han declarat, ha asseverat que “no es parlava de la via unilateral” al Govern. També ha negat que Carles Puigdemont o Oriol Junqueras li exigissin “un compromís amb el referèndum o la via unilateral”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Eva, Enmig del no res, 23/04/2019 - 22:07

Jo només veig uns covards, que en abandonar ara no tenen res a perdre i diuen el que els interessa. Total, aquí no ha passat res

#3 Doctor, Barcelona, 23/04/2019 - 18:42

Meritxell Ruiz: dirigir a 90.000 docentes es muy agotador, no tenía tiempo para temas del Govern, eso era cosa de Junque y Puchi, a la 5a notificacion del TC aproveché que había crisis en el govern y dimití para cuidar a mis hijas. Con tal de no decir la verdad cualquier excusa es válida. Esto comienza a parecerse a Sicilia.

#2 El buen soldado Svejk, Osetia del sur, 23/04/2019 - 18:12

Lo de Jordi Jané ha sido el absurdo absoluto, básicamente ha dicho: me fuí xq iba a llover, pero estaba seguro de q al final no llovería

#1 Neus V., Barcelona, 23/04/2019 - 18:11

Aquests eren molt valents quan tenien xofer, cotxe oficial, secretaries, despatxos amb sillons de cuir. El seu patriotisme de fireta no preveia que la butxaca podia perillar i a diferencia dels altres de la banda del procesado-rebelde, que eren una colla d'insolvents i no tenien res a perdre, van baixar del vaixell i ara volen passar per herois