Publicitat
Política · 14 de Gener de 2009. 22:47h.

Portabella, a Europa?

Primer nom que circula a ERC per a encapçalar la llista de les europees

Portabella, a Europa?

Portabella, entre Benach i Niubò, en un acte a favor de Carod el 5 de juny de l'any passat

El nom de Jordi Portabella és el primer que ha començat a circular en sectors d'Esquerra com a eventual cap de llista per a les properes eleccions europees del mes de juny malgrat que la decisió encara està verda. La designació de Portabella permetria a ERC renovar les llistes a l'Ajuntament de Barcelona de cara a les properes municipals després que, en l'última convocatòria, el partit patís una sensible baixada -va ser la darrera força en vots- amb quatre regidors, 53.000 vots i el 8,7% dels vots. A les del 2003 havia tret cinc regidors i un 12,8% dels vots.

Portabella (Barcelona, 1961) va entrar al consistori el 1999 i ha estat tercer tinent d'alcalde fins que, arran del descens electoral, a les últimes eleccions va preferir quedar-se fora de l'equip de govern. Tanmateix, ha acabat pactant el Pla d'Actuacions Municipals amb Jordi Hereu després d'un any d'estira-i-arronsa i fins i tot va acompanyar l'alcalde en el viatge oficial a Xina.

Jordi Portabella era un dels membres de la Tercera Via -juntament amb Joan Riado i Josep Huguet- quan va esclatar la crisi entre Àngel Colom d'una banda i Carod i Puigcercós de l'altra. Posteriorment es va arrenglerar amb Carod i Benach en el darrer congrés -va ser un dels impulsors del corrent Esquerra Futur-, però posteriorment s'ha acostat cada vegada més a Joan Puigcercós.

La renovació de Portabella al capdavant de les llistes d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona ja s'ha plantejat més d'una vegada i l'actual regidor havia sonat també de substitut de Josep Huguet en la remodelació de Pasqual Maragall de l'abril del 2006. Fonts oficials han negat en rodó, en tot cas, aquesta possibilitat: "ni tan sols està a la terna".

La designació de Ramon Tremosa, de perfil sobiranista, com a candidat de CiU a les europees ha descol·locat Esquerra que encara no té candidat. ERC, a més, ho té més difícil per assolir representació a Brussel·les i necessita necessàriament anar en coalició amb altres forces polítiques amb els que sovint s'ha repartit el mandat com és el cas de l'actual Secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, que ho va ser només durant dos anys.

Una altra nom que també ha circulat en les travesses ha estat el de Carod-Rovira en el cas que acceptés no anar a primàries per a disputar ser cap de llista a les properes eleccions al Parlament tot i que l'actual vicepresident del Govern no estaria pas interessat. També s'ha parlat, en aquest cas, de la presidència del Parlament, però cal una veritable carambola: que Benach renunciï, que Esquerra assoleixi un bon resultat electoral i, òbviament, que la resta de partits el votin.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Pere, Barcelona, 17/01/2009 - 15:10

Què fàcil és especular sobretot quan la prems hi psa de la seva!!
Crec que en Jordi Portabella és una persona molt vàlida per fer candidatura a Barcelona, ja que és na de les poques persones que coneix realment la ciutat.

#24 Joan, Lloret de Mar, 15/01/2009 - 17:53

Pau Gervasi (Barcelona) Es una gran errada confondre els desitjos amb la realitat.Vulguis o no vulguis tindràs que conviure tota la teva trista existencia amb l´independentisme.Si no o pots resistir fes-ta el Haraquiri..Salut i república noi!

#23 Marc, Barcelona, 15/01/2009 - 16:23

Jo voto per enviar a l'europarlament a l'Helena Ullastres. La vaig sentir un dia i és canyera de veritat. Dones al poder!!!

#22 Maria, Gràcia, 15/01/2009 - 15:59

Portabella, no et deixis enganyar. Els teus votants a Barcelona ens hem il·lusionat de debò amb el teu gest de dignitat d'anar a la oposició. Tant de bo ERC a nivell nacional aprengués de tu. A les properes eleccions tu decidiràs el canvi. Endavant!

#21 Ricard, St. Sadurní, 15/01/2009 - 14:45

No pas amb el meu vot! hahaha