Publicitat
Política · 28 de Gener de 2011. 13:20h.

Portabella creu que Solidaritat no són "seriosos"

Esquerra cedeix el número quatre a Reagrupament

Portabella creu que Solidaritat no són "seriosos"

Amorós, Portabella i Ester Capella (ERC) amb Carandell, Vinyoles i Granados (Reagrupament)

L'alcaldable d'Esquerra per Barcelona, Jordi Portabella, ha arribat a un acord amb Reagrupament Independentista, que va quedar fora del Parlament en les darreres eleccions, per fer una coalició conjunta a Barcelona. L'acord preveu que el número quatre de la llista sigui de Reagrupament. Els tres representants de la formació en la roda de premsa (Ruth Carandell, Marc Vinyoles, Roger Granados) han descartat que siguin ells, però també Joan Carretero.

Aquest acord preveu també que els vots aconseguits per Reagrupament en altres municipis de la circumscripció de Barcelona aniran a sumar al grup d'Esquerra a la Diputació de Barcelona.

Portabella ha defensat l'acord amb Reagrupament perquè han estat "negogociacions serioses i rigoroses" en al.lusió a Solidaritat Catalana per la Independència. L'alcaldable d'ERC per Barcelona també ha afirmat que "no han vetat a ningú", en una altra referència a la formació de Laporta.

L'alcaldable per Esquerra ha 'venut' la nova oferta electoral com "un tercer polític diferenciat de CiU i dels socialistes" i s'ha desmarcat de Jordi Hereu perquè "no hem pogut veure al llargo d'aquest mandat una proposta que generi il·lusió". També per "la unitat independentista" -les indirectes a Solidaritat han estat constants- i ha assegurat que "volem competir per la victòria".

L'exnúmero 1 de Reagrupament per Barcelona, Rut Carandell, ha afirmat d'altra banda que esperen "arribar a acords amb el màxim número de forces polítiques" en altres municipis mentre que Marc Vinyoles, el nou coordinador de Rcat a la ciutat comtal, ha manifestat que, pel que fa a la resta de la llista, el 20% serà per a Reagrupament.

Portabella va perdre un regidor a les darreres eleccions municipales en passar de cinc a quatre amb una pèrdua de més de 40.000 vots.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#63 Pere, Malgrat, 30/01/2011 - 01:46

feu-vos-ho mirar!
ERC en caiguda lliure desde les eleccions, RCat com a projecte fracassat i amb una pila de gent desorientada sense saber on anar. Aquests dos s'ajunten a BCN, algú creu de debò que podem fer alguna cosa de profit per la independència?

#62 Detecta-rancunies, Barcelona, 29/01/2011 - 16:29

Potaroig, sembla que amb el teu posicionament series capaç de renunciar a l'independència del teu pais si aquesta vingués de la mà d'ERC. Lamentable.

#61 Potaroig, Catalunya, 29/01/2011 - 16:18

Laporta més val anar sol que mal acompanyat.

Els d'ERC ja s'estrellaràn sols o amb Reagrupament que ja hem vist els resultats que van tenir el novembre.

Jordi Potaroig.
ERC Mai més.

#60 Potaroig, Catalunya, 29/01/2011 - 16:17

Portabella digues que SI es un partit serio no com vosaltres que només penseu en el poder i la pasta, ja ho hem vist aquest 7 anys amb el PSC.
ERC mai més.
Laporta President.
Jordi Potaroig.

#59 Maria, BCN, 29/01/2011 - 13:51

Què ha canviat a ERc que justifiqui el pacte?:Res.