Publicitat
Política · 22 de Desembre de 2009. 16:27h.

Portabella desplaça Uriel

L'acaldable d'ERC agafa les regnes de la consulta sobiranista a Barcelona

Portabella desplaça Uriel

Uriel, durant la presentació del referèndum a Barcelona

L'alcaldable d'ERC per Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat que el seu partit organitzarà una consulta sobiranista a Barcelona, però que "encara no té data". L'anunci de dilluns passat es produeix després que el passat dia 9 Uriel  Bertran encapçalés la presentació de la consulta en un acte convocat davant la Sagrada Família per donar-hi solemnitat. La convocatòria va tenir el 'ganxo' del vicepresident del FC Barcelona, Alfons Godall, que hi va donar suport, però no va assistir perquè estava amb l'equip a Ucraïna. Al final va córrer a càrrec -a més del mateix Uriel- de l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra; la portaveu de la Coordinadora, Anna Arqué, o Xavier Martínez, de Sobirania i Progrès.

La iniciativa va resultar una mica improvisada -alguns dels convocats van rebre la trucada quatre dies abans- i la mateixa Coordinadora se'n va desmarcar posteriorment quan Uriel Bertran es va afanyat a afirmar, en la roda de premsa amb Alfons López Tena, que "mai s'ha posat cap data per celebrar la consulta a Barcelona", però els promotors van comparèixer davant la premsa amb un cartell que duia el logo 25-A en al·lusió al 25 d'abril, dos dies després de Sant Jordi.

Portabella, que encara no ha estat designat oficialment alcaldable, marcarà d'aquesta manera perfil nacionalista enfront Jordi Hereu de cara a les properes eleccions. Com se sap, el dirigent d'Esquerra va rebutjar formar part de l'equip de govern municipal després de la darrera davallada electoral, però quasi sempre li ha donat suport des de fora.

De retruc, servirà també per desplaçar Uriel Bertran, del sector crític d'Esquerra. Bertran difícilment continuarà de diputat a la propera legislatura -el més probable és que caigui a les llistes fins a un lloc d'impossible elecció- i Esquerra Independentista ha perdut pistonada: Puigcercós va ser proclamat al Puigmal candidat del partit per a les properes eleccions amb només nou abstencions.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 empar, reus, 22/12/2009 - 17:45

Uriel reagrupat.

#1 Joan, Barcelona, 22/12/2009 - 17:17

Que no home, que no! Que el que ha dit en Portabella és que presentarà una mociò perquè l'Ajuntament doni suport a la consulta! La consulta l'organitzaran les entitats i roganitzacions de la ciutat i cadascú hi aportarà allò que pugui.