Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2010. 22:43h.

Portabella ja es desmarca de Puigcercós

Sobre si creu que ha de plegar: "jo penso que són decisions personals"

Portabella ja es desmarca de Puigcercós

Portabella i Puigcercós, al Puigmal, en una foto d'arxiu

El president del Consell Nacional d'Esquerra i president del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha dit que “el partit no està per gaire sorolls. Hem tingut un congrés fa dos anys que ha estat molt traumàtic, crec que internament no hi ha ningú que tingui ganes que hi hagi enrenou al partit".

Sobre si creu que Joan Puigcercós ha de plegar, Portabella ha declarat a RAC1, que “jo penso que són decisions personals. No crec que hagi de valorar la decisió de Puigcercós o la de qualsevol altre persona del partit. Ell ha de fer una reflexió perquè és el president i ha de fer una anàlisi dels resultats i veure què pot oferir al partit i què es el que li demana el partit i després prendre una decisió". Pel que fa a l'anunci d'Ernest Benach, el president del Consell d'Esquerra ha dit que "és una decisió personal que l'honora [....] crec que quan has arribat a càrrecs d'aquest nivell és una decisió que l'honora i que s'entén, no recordo que cap altre president del Parlament posteriorment hagués estat diputat".

“Avui el que he fet és una reflexió en veu alta en la qual, tenint en compte el que ha passat a Barcelona, tenint en compte que a l'Ajuntament no entres si no tens el 5%, em sembla raonable ampliar el denominador comú que tenim però no he ofert una coalició, he ofert que parlessim de si ens podriem posar d'acord", ha assegurat sobre una possible aliança amb altres partits sobiranistes a les properes eleccions municipals.

Portabella ha afegit que "no hem mantingut contactes amb cap representant de les dues formacions [...] ara ja sabem quines són les forces de cadascun i potser ara es pot parlar amb més realisme, més veient els números, les facilitats i les fortaleses i les debilitats. Em sembla que ells volien contar-se, doncs ja ens hem contat i ara és més fàcil poder arribar a un acord".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Kropotkin, Vic, 01/12/2010 - 09:12

¿Cuanto tardará este en ver que lo mejor para el futuro de Cataluña es CiU y unirse a ellos? Jua, jua, jua,...

#4 Roger, Barcelona, 01/12/2010 - 08:40

Portabella sempre ha anat contracorrent a ERC. Quan el partit pactava amb el PSC ell es negava a pactar-hi. És el que fa les coses més coherents. Tan de bo assoleixi l'objectiu d'unificar a Barcelona una candidatura única d'independentistes. Més que res perquè hi hagi un referent.

#3 Joan, Barcelona, 01/12/2010 - 01:30

Un dels pocs que se salva de la crema d'ERC. Aquest té més vista i ja va deixar el tripartit a Barcelona fa quatre anys.
I la proposta de fer una sola candidatura independentista a la capital, és el que toca.

#2 Pasqual, BCN, 01/12/2010 - 00:51

Que plegui d'una maleïda vegada, no podem perdre un minut més amb personalismes d'un lider de fireta, el país mentrestant espera.

#1 Marc, BCN-Eixample, 30/11/2010 - 23:19

El Portabella des de sempre ha tingut un objectiu a la vida: jo, jo i jo. Només pensa en com sobreviure personalment, sempre ho ha fet, des dels temps del Colom. Però ara nen, aquesta tactica ja no cola. T'enfonsaras en la miseria com totes les escurrialles del teu partit. Adeu Portabella. Adeu ERC