Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2010. 11:36h.

Portabella maniobra contra Puigcercós

El secretari general, Joan Ridao, tampoc ha fet cap valoració dels resultats del 28-N

Portabella maniobra contra Puigcercós

Portabella, entre Puigcercós i Oriol Amorós, en un acte electoral al castell de Montjuïc

L'alcaldable d'Esquerra per Barcelona, Jordi Portabella, ha començat una sèrie de contactes amb dirigents territorials del partit de cara al consell nacional extraordinari en el que es votarà -amb votació secreta- la continuïtat o no de Joan Puigcercós al capdavant de la presidència d'Esquerra, segons fonts d'ERC. Portabella compta com aliats el president de la Federació de Barcelona, Oriol Amorós, i l'encara secretari general de Governació, Jaume Oliveras, del Maresme, fins fa poc un home de la confiança de Xavier Vendrell.

D'altra banda, el secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, està missing des de la mateixa nit electoral. Ridao no va comparèixer al costat de Puigcercós a la roda de premsa a l'hotel Alimara ni l'endemà després de la primera reunió de la direcció. La primera valoració que ha fet Ridao després de les eleccions ha estat sobre la supressió de les ajudes dels 426 euros. En aquest sentit, ha manifestat que "Zapatero fa una nova retallada social que perjudica novament als més febles" per estalviar 293.000.000 mensuals.

Portabella era una home del sector Carod -li va donar suport en el darrer congrés del partit- però els mals resultats llavors de la candidatura encapçalda per Ernest Benach van fer que canviés de bàndol amb la intenció de repetir com alcaldable d'ERC per Barcelona.

Va ser diputat durant dues legislatures i posteriorment va fer el salt a la política municipal després dels enfrontaments que va viure el partit a Barcelona a finals dels anys 90. El candidat escollit era l'ara senador Carles Bonet, però Àngel Colom va optar llavors per Pilar Rahola. A les eleccions del 1999 va obtenir tres regidors i quatre anys després cinc la qual cosa el va permetre ser tinent d'alcalde. A les del 2007, va perdre un regidor i Portabella va decidir no entrar al govern municipal, però ha salvat en la majoria de votacions -sobretot a l'hora de votar els pressupostos- el govern municipal de Jordi Hereu.

En unes primeres declaracions dimarts passat a Rac-1 ja es va començar a desmarcar de Puigcercós. Sobre si creia que el president d'ERC havia de plegar va afirmar que "jo penso que són decisions personals. No crec que hagi de valorar la decisió de Puigcercós o la de qualsevol altre persona del partit. Ell ha de fer una reflexió perquè és el president i ha de fer una anàlisi dels resultats i veure què pot oferir al partit i què es el que li demana el partit i després prendre una decisió.”

En canvi, sobre l'anunci d'Ernest Benach de marxar va afirmar que "l'honora": “És una decisió personal que l'honora [....] crec que quan has arribat a càrrecs d'aquest nivell és una decisió que l'honora i que s'entén, no recordo que cap altre president del Parlament posteriorment hagués estat diputat.”

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Mahmoud, Sabadell, 01/12/2010 - 21:44

Que típic...La gent de baixa moral sempre s'acaba apunyalant per la esquena.

#18 GUILLEM CARLES , BCN, 01/12/2010 - 18:24

Portabella es ve esta massa sol ....!! Demana SOS ..!! No ha fet res ..aquest antitauri furibund ...

#17 joan, manresa, 01/12/2010 - 16:59

El Casal obre la seba paradeta,desde Morolandina,( Abans Manresa).--El Sr.Portabella va ser el mes inteligent,desde el primer moment es va posar en contra del 2ºtripartit.va veure que no era lógic ni etic.Sr.Puigcercós,Ridao,Simó,Amorós,Capdevila,farán un gran favor,per dignitat ,DIMITINT,FORA..

#16 Marc, mataro, 01/12/2010 - 15:39

Pobres ximples encara no s'han adonat que la patacada és el resultat de fer president el senyor Montilla, allà ells, en Laporta ja té la meitat de la seva representació i a les properes els doblarà en vots perquè ja no el podran censurar

#15 david, Andorra, 01/12/2010 - 14:06

Podeu afegir Carretero a les enquestes, gràcies