Publicitat
Política · 25 de Setembre de 2009. 16:55h.

Portabella posa en un compromís la direcció d'Esquerra

ERC donarà suport a la llista més votada a l'Ajuntament, però no a la Generalitat

El president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, ha posat en un embolic la direcció del seu partit. Dijous passat, durant les festes de la Mercè, va fer unes declaracions en la que deixava clar que donarà suport a la llista més votada a les properes eleccions municipals. A una prudent distància, però a segona fila estava el president del partit, Joan Puigcercós.

Portabella donava a entendre així que serà el proper cap de llista a les municipals -malgrat que va perdre un regidor a les darreres- i alhora refermava l'equidistància entre CiU i PSC. Però les comparacions van sorgir de seguida: per què a l'Ajuntament de Barcelona votaran la llista més votada i a la Generalitat no?. ERC, en efecte, ha donat suport al PSC en dues ocasions al Parlament (2003 i 2006).

Precisament, el secretari general del partit, Joan Ridao, ha hagut de tallar de soca-rel les comparacions en roda de premsa. En les paraules de Riado hi havia fins i tot un deix de retret: "el que ha dit el senyor Portabella ben dit està", alhora que ha recordat que "totes les estratègies del grup municipal de Barcelona les decideix el grup municipal, però de mutu a acord amb la direcció nacional", però "no fem extrapolacions" perquè "les eleccions al Parlament de Catalunya són a l'octubre de l'any que ve. Ridao ha insistit que no cal establir paral·lelismes "per respecte al poble de Catalunya que encara ha d'anar a votar".

Portabella fent les declaracions. Puigcercós darrera seu.
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Wil, l'Ametlla, 26/09/2009 - 16:44

Possiblemetn Portabella sigui el millor candidat per a les generals d'ERC...

#11 Marc, Barcelona, 26/09/2009 - 12:26

A ERC ja fa temps que van deixAr de defensar Catalunya. Només els preocupa el cotx Eoficial i poder pagar la hipoteca a final de mes. La majoria dels seus alts càrrecs s'han comprat un pis des de que són al govern i faran el que els digui el PSC.

#10 Johan, Sants, 26/09/2009 - 11:52

a la llista mes votada d'OT?tant se val,son igual de pessims,aixo si tots actuen,potser els politics un xic mes!FORA!

#9 Marc Sabatés i Laporta, Signes 83870 França ., 26/09/2009 - 10:20

Apel.les Carod -Rovira fa un treball magnific a Paris al govern de Catalunya .
Visca la familia Carod-Rovira.
MARC-SABATES.COM

#8 Ton, Catalunya, 26/09/2009 - 00:55

El respecte al poble de Catalunya ja se l'han rifat en dues ocasions SR. Ridao, és increible la manca d'ètica democratica dels botiflers de l'E (exRC). Per part meva MAI MÉS.