Política · 5 de Febrer de 2019. 14:11h.

Portes obertes a tots els refugiats del Mediterrani

El Govern declara Roses, Palamós, Vilanova i Sant Carles de la Ràpita ports segurs

Portes obertes a tots els refugiats del Mediterrani

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha anunciat que el Govern ha acordat declarar Catalunya com a "port segur" i, en aquest sentit, crearà un grup de treball per acollir vaixells de rescat a la Mediterrània.

Bosch ha anunciat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu que "la Generalitat posa en marxa 'Catalunya Port Segur' una iniciativa per acollir els vaixells que salven immigrants. Són els ports de Roses, Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita".

El titular d'Acció Exterior, d'altra banda ha confirmat que no han comunicat esta iniciativa al Govern espanyol. "La nostra obligació no és demanar permís a Josep Borrell per salvar vides", ha sentenciat.

Alfred Bosch ha afirmat que "tenim obligació moral i legal respecte les persones refugiades" i ha retret al Govern de Pedro Sánchez que no deixi "operar a l'Open Arms". Finalment, el conseller ha reiterat clar que el Govern "obre les portes dels ports per acollir embarcacions i que puguin fer la seva feina per salvar vides a la Mediterrània".

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#38 Cristina, Tokio, 21/06/2019 - 06:40

¿Puerto seguro para los inmigrantes? Pero cada vez más inseguro para los españoles y/o catalanes. Sólo hay que buscar en internet mapas de zonas con mayor radicalización y mayor violencia o delincuencia y coinciden: todo el levante español y en especial Cataluña. Quién no me quiera creer que lo busque por su cuenta. Simples búsquedas en Goo

#37 marc, FIGUERES, 06/02/2019 - 14:05

Això vol dir Sr. BOSCH , que es baixarà el seu sou i els dels seus companys polítics per a mantenir aquesta gent , o serà a càrrec de posar multes de tràfic a la població, pujar impostos a ls autonoms i a la gent que treballa en aquest país?
si segueix així l ' ùnic que aconseguirà que la dreta VOX guanyi a Catalunya i s' ho tindran ben me

#36 marc, FIGUERES, 06/02/2019 - 13:59

S' ha oblidat que perjudicarà a la major font d' ingressos de la Costa Brava , la HOSTELERIA i el TURISME, és pot saber aquest Senyor quina formació econòmica té.
I formació moral ??????? Primer arregli el seu país, que hi ha avis que es moren de fred a l' hivern, aturats de 30, 40 i 50 anys que ningú els dona una oportunitat , etc etc

#35 Alien, Pluton, 06/02/2019 - 07:42

Aquest Bosch té tots els números per acabar com els seus amics de Soto del Real si comença a fer tonteries i a enredar la trocar amb el tràfic marítim.

#34 Alien, Pluton, 06/02/2019 - 07:40

Una altra declaració virtual d'aquelles de 8 minutes. És l'anunci de l'estudi d'una iniciativa en estat d'hipòtesi que, lògicament, mai no es portarà a terme.