Política · 23 d'Octubre de 2018. 12:49h.

Postureig amb el Fòrum Cívic

Lluís Llach diu que "no pretén ni li correspon redactar una Constitució"

Postureig amb el Fòrum Cívic

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent acompanyat per Lluís Llach, que serà nomenat demà com a president d'aquest consell assessor. L'exdiputat ha deixat clar que "no pretén ni li correspon redactar una Constitució". "Avui no s'inicia un procés constituent", ha reblat.

Llach ha explicat que l'organisme se centrarà a "definir les línies genèriques de les estructures socials i polítiques que aquest país necessita" i ha destacat que "els components del consell assessor seran d'una gran diversitat i transversalitat". "Que quedi clar que això no és cap procés constituent", ha insistit l'exdiputat, que ha detallat que "d'aquest debat de futur en presentarem unes conclusions, i dependrà dels polítics utilitzar-les o no".

Torra, per la seva banda, ha manifestat que la posada en marxa d'aquest consell es fa "en compliment del mandat democràtic de l'1-O" i ha assegurat que "Lluís Llach és la persona més apropiada per fer-se càrrec d'aquest nou consell assessor". També ha subratllat que els càrrecs que el formin "no són retribuïts" i, en aquest sentit, ha afegit que "els que hi participen hi posen la seva voluntat i la seva il·lusió".

Finalment, el president de la Generalitat ha dit que aquest organisme "actuarà amb la màxima independència, aquest procés és de la gent, i des de les institucions l'acompanyarem" i preguntat sobre una possible impugnació per part del govern espanyol, ha exposat que "ni se'ns passa pel cap que algú pugui impugnar el fet d'iniciar un debat".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#20 cata..queeee, Montcada i Reixac, 24/10/2018 - 19:05

Que bajo has caido Llac...vete al Africa en busca de tu amigo...y vuelves a tus origenes...el gorilero y tu...¡¡¡que verguenza!!!

#18 Jordi Llofriu, Llofriu, 23/10/2018 - 19:54

No tornaves al Senegal ?

#17 opinador, Barcelona, 23/10/2018 - 18:52

hombre, el Llach, el que tiene la sede social de su empresa vinícola en los Madriles por lo que pueda pasar

#16 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 23/10/2018 - 17:51

Podría equivocarme (son muchos los pesebres que están abriendo últimamente los fascioestelados) pero me ha parecido leer por ahí que serán miembros de este órgano portentos intelectuales del calibre de la Talegazo y Palinuro, alias "Mr Wifi". Se espera que en las próximas semanas se agoten las palomitas en España.

#15 Lo Flabioler de Copenhage, Copenhage del Sud, 23/10/2018 - 16:52

¿Queda algún indepe sin colocar?