Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2019. 15:37h.

Postveritats judicials

Batet confon decisions judicials amb sentències

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha confós la sentència del judici del Suprem, que es coneixerà entre el 10 i el 14 d'octubre, amb diferents resolucions judicials com la del Tribunal Superior de Justícia de Schleswig-Holstein sobre Carles Puigdemont.

Batet, en declaracions als periodistes al Parlament, ha dit que "l'absolució seria la millor sentència possible" i ha subratllat que "els tribunals internacionals s'han manifestat d'una forma molt clara". "No hi ha delictes ni de rebel·lió, ni de sedició, ni de desordre públics com ha estat a Alemanya, a Bèlgica i al Regne Unit", ha afegit.

El tribula alemany va rebutjar l'abril del 2018 l'extradició de Puigdemont per rebel·lió -falta per veure què passa amb el delicte de malversació- perquè van considerar inadmissible la imputació per aquest delicte, ja que seria equiparar-lo amb el d'"alta traïció" i, segons el magistrat, no es complia el requisit de "violència".

Bèlgica, per la seva banda, va rebutjar el maig del 2018 el lliurament dels exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret a la justícia espanyola per un defecte de forma. El jutge va decidir no atendre l'euroordre cursada pel magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena el març del 2018.

Finalment, un tribunal escocès va dictar el juliol de 2018 la llibertat sense condicions de l'exconsellera Clara Ponsatí, després que el jutge Llarena retirés l'euroordre contra ella. El jutge Nigel Ross del Tribunal d'Edimburg va anunciar en una breu vista la retirada de la petició d'extradició per part d'Espanya.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Patumeiro, Sant Patumet, 26/09/2019 - 17:17

y algunos presumen de tener la carrera de derecho... por la universida de Waterloo sera.

#8 joan, manresa, 26/09/2019 - 16:52

El Casal,16:50 h.--Vinga per el broc grós..!!!Quanta intel·ligència...,axis anem i axis acabarem.....,Catalunya no es mereix aquest polítics,i el poble català menys encares....,ya nomes ens queda resar...,i plorar...---

#7 botifler1914, Waterluxe, 26/09/2019 - 16:42

Batet confon decisions judicials amb sentències... cada uno llega hasta donde llega, un respeto a los diferentes.

#6 Toni, Tabània, 26/09/2019 - 16:42

Me cuesta reconocerlo pero no hay nada que hacer. Definitivamente se les ha ido la cabeza. A ver cómo acabaremos!

#5 Nicolau, Barcelona, 26/09/2019 - 16:34

Lo mejor, la cara de profunda seriedad del perseguido por el patinete. Quina colla!