Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2018. 18:32h.

"Pot haver-hi una guerra entre catalans"

El portaveu de Mossos per la Constitució alerta també sobre "un enfrontament entre policies"

"Pot haver-hi una guerra entre catalans"

Ángel Gómez

Què farien els Mossos en cas d'independència? Poden arribar a les mans entre ells? Estan dividits entre indepes i unionistes? Per intentar esbrinar-ho hem parlat amb Ángel Gómez, de l'associació Mossos per la Constitució, amb el benentès que ell no és independentista i que les seves opinions són personals.

-Els Mossos d'Esquadra estan balcanitzats?

Si, estan balcanitzats, no obstant això acataran la legalitat si aquesta prové d'una linea jeràrquica legitima. El problema és que polítics antisistema, partidaris d'una via il·legal de declaració unilateral d'independència estan ocupant les institucions autonòmiques i, per tant, aquests representen la "legitimitat".

-Als furgons aneu separats per ideologia?

No anem separats per ideologies però et trobes situacions com aquestes: "Un agent d'ARRO en servei a Vic fa un comentari personal sobre la proliferació de llaços grocs en espais públics i el seu cap li diu que li queden tres dies als Mossos per feixista".

-Entre els mateixos agents del cos poden arribar a les mans?

Si no hi ha una consciència clara de la legitimitat de qui emanen les ordres, conflicte davant subjectivismes a l'hora d'obeir o no ordres manifestament il·legals, sí que es pot arribar a les mans en un enfrontament entre policies armats.

-Que opina de com van actuar els agents a Girona i Terrassa?

A Girona i Terrassa van actuar conforme a Dret garantint drets fonamentals com el de reunió, a la integritat física i a la vida enfront de grups d'ultraesquerra que no admeten el pluralisme ni la llibertat de creences, ideologia, religió o opció sexual i que fan apologia de la violència, practicant-la pretenen instaurar un clima i després un sistema polític d'ideologia única.

-Els agents se senten recolzats pel Conseller?

En absolut, públicament reconeixen que és un Executiu autonòmic de partit, només pels seus partidaris, sectari i supremacista que es deu al seu electorat i fa gestos i declaracions de cara a això. En aquest marc es veu compel·lit per servitud populista i disciplina de partit a criticar a funcionaris de policia, professionals que no tenen perquè ni han de ser sectaris són lleials a l'Estat de Dret.

-Tots els Mossos són independentistes?

No tots són independentistes però si un percentatge que no arriba a la meitat, i que han percebut una sensació d'impunitat, que aposten pel cavall guanyador davant un Estat dèbil i inactiu i una Generalitat molt activa i bel·ligerant, que inclou la compra internacional de voluntats i que li manquen objeccions o escrúpols ètics o morals.

-Pot haver-hi una guerra entre catalans?

Si, pot haver-hi una guerra entre catalans, efectivament, ja estan els bàndols delimitats, i són més de dos bàndols, solament falta una excusa determinant, un tinent Castillo o un José Calvo Sotelo per iniciar una espiral a la qual no serien alienes les potències per la qual cosa el conflicte seria molt llarg i onerós dins de la nostra tradició caïnita.

-Els Mossos d'Esquadra tenen armes de guerra?

Hi ha subfusells, pistoles, escopetes i material antidisturbis que inclou granades de baixa afectació; no obstant això, no li càpiga el menor dubte que davant un conflicte civil en aquest marc geopolític el mercadeig d'armes seria activisme, a riu regirat guany de pescadors amb la misèria aliena. Tothom qui li balli l'aigua a polítics que no respecten la Llei, que es creuen per sobre d'ella i que inciten al delicte i a la violència, incorren en una gravíssima irresponsabilitat criminal i la història no els absoldrà. / Una entrevista d'Edu Moreno.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#44 Bruno Martínez, Barcelona, 30/06/2019 - 12:52

Suspensión de sueldo y expulsión del cuerpo a todo el que actúe de forma indebida.-

#43 Francesc Manresa Baró, Valls, 14/06/2019 - 18:31

Això, és el què voldrien alguns, que venen provocant la discordia i división, on no m'ho ha. La incultura, el fanatisme i l'odi que respiren, volen contagiar-lo. Som un poble pacífic, amb fortes convicciones, que viu el multiculturalismo amb una mormalitat absoluta.

#42 Sensatezypragmatismo , Barcelona, 07/05/2019 - 20:10

Hola. Los mossos son un gran cuerpo unificado obediente con la ley y los jueces.Han limitado la violencia del 1 d octubre con gran profesionalidad en mi opinion evitando muertos. El problema es el mando partidista politico y no la diferencia d mentalidad entre mossos q es lo normal.

#41 G.Bellalta, London la City, 15/12/2018 - 19:57

Esto esta claro que si tan bien entre policías locales y particulares

#39 Josep, Lleida, 14/12/2018 - 23:30

No hi ha collons, els indepes molt cridar, cassolades i siroll quan els mossos no fan res. Quan els mossos no el protegeigen....no tenen collons de res. Malgrat això ès una situacio angoixosa i de sagradable estar envoltats de fanatics i sectaris.

#39.1 opinador, Barcelona, 15/12/2018 - 07:59

Es la misma sensación de estar viviendo en un manicomio rodeados de dementes que debían tener los alemanes no fanatizados durante el nazismo

Algo demasiado peligroso ya que quienes deberían poner orden están más por agarrarse al sillón y los jueces por sí solos no pueden hacer más

Ilegalización del secesionismo y reducción de competencia