Publicitat
Política · 25 d'Abril de 2019. 19:10h.

PP i Ciutadans porten a la Junta Electoral la candidatura de Puigdemont

Demanen que s'exclogui de la llista els que estan en "rebel·lia processal"

PP i Ciutadans porten a la Junta Electoral la candidatura de Puigdemont

PP i Ciutadans han presentat dos escrits davant la Junta Electoral Central (JEC) en què demanen que s'exclogui els candidats "rebels" de la llista de l'expresident Carles Puigdemont en les eleccions europees del proper 26 maig. Ambdós partits polítics argumenten que ni Carles Puigdemont, ni Toni Comín ni Clara Ponsatí disposen de les característiques d'"elector" que requereix la llei orgànica del règim electoral.

El Partit Popular, en el seu escrit, demana a l'òrgan rector excloure Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per la seva condició de "fugats" i la seva situació de "rebel·lia processal penal". Els populars recorden que la Llei orgànica del règim electoral general estableix que "són elegibles els espanyols majors d'edat que tinguin la qualitat de l'elector i no es trobin incursos en alguna de les causes d'inelegibilitat". També apunta que la legislació estableix que han d'estar inscrits en el cens electoral de residents absents.

Ciutadans, en l'escrit, recorda a l'organisme que Puigdemont, Comín i Ponsatí van ser declarats com a "processats rebels" i destaca que no reuneixen la condició de "ciutadans elegibles". La formació taronja també apunta que van marxar per tal d'"eludir el seu deure de col·laborar amb la Justícia" en el text i també fa menció que no es troben inscrits en el cens electoral de residents absents.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 aribau-entença, Barcelona , 26/04/2019 - 09:50

A ver si entre todos conseguimos mandar al más absoluto olvido a este miserable.

#2.1 Finsescoions, Blanes, 26/04/2019 - 11:41

Totalment d'acord, és tan nefast que no té ni dret de passar a l'historial

#1 Purria de Tabarnia, Bcn, 25/04/2019 - 21:20

Nos hacemos un Regina Otaola,panda de perdedores?